Politiet har sikret bilde tatt halvannet minutt før ulykken

Har fått tilsendt bilder og videoer som flere av passasjerene har sendt på Snapchat.

HELIKOPTERULYKKA: Lensmann Øyvind Lorentzen forteller om krevende forhold på ulykkesstedet i Alta. Reporter / video: Amanda Walnum / Ørjan Ryland Vis mer

Seks personer omkom da et helikopter styrtet i Alta lørdag.

Klokka 18 mandag holdt lensmann Øyvind Lorentzen pressekonferanse ved Alta lensmannskontor, for å dele siste nytt om ulykken.

- Det er ingen vitner som har sett selve styrten. Men vi har fått tilsendt bilder og videoer som flere av passasjerene har sendt som snap, sier Lorentzen.

- Vi har et bilde som er tatt halvannet minutt før ulykken, men vi kan ikke ut fra det se noe unormalt som indikerer at det er problemer med helikopteret.

HER STYRTET HELIKOPTERET: Bildet viser området hvor helikopteret havarerte lørdag ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HER STYRTET HELIKOPTERET: Bildet viser området hvor helikopteret havarerte lørdag ettermiddag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Fraktet til Tromsø

Lensmannen forteller at de omkomne er fraktet til Tromsø for identifisering og obduksjon, et arbeid som forventes fullført i løpet av uka.

Politiet har mandag gjort søk i området rundt helikopteret.

De har gått bakover i flyruta helikopteret fulgte, for å se om det er noen deler som har ramlet av helikopteret, som eventuelt kan gi svar på årsakssammenheng.

- Det er ikke gjort funn fra helikopteret. Vi håper vi kan få gjort hele det arbeidet i løpet av dagen i dag, sier Lorentsen.

HELIKOPTERULYKKEN: Politiet har innhentet en del elektroniske spor fra helikopteret - blant annet snapchat-videoer som passasjerene sendte i løpet av turen. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Helikopterselskap etterforskes

Lensmannen bekrefter at statsadvokaten har beordret etterforskning av Helitrans, selskapet som eier helikopteret som styrtet.

- Det er helt normalt i en tidlig fase i så alvorlige hendelser. Det er ikke opprettet egen sak mot foretaket. Vi etterforsker bredt, sier Lorentzen.

Mandag har politiet hatt fullt fokus på avhør, tekniske undersøkelser og søk.

- Det er flere vitner som har meldt seg og blitt avhørt, men vi kan ikke gå ut med detaljer om hva de har forklart. Slike vitneobservasjoner er særdeles viktige brikker for å legge det puslespillet som forhåpentligvis skal gi oss svar på spørsmålene vi har, sier Lorentzen.

HELIKOPTERULYKKEN: Daglig leder i Helitrans, Richard Andre Simonsen, om dødsulykken lørdag. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Ber om tips

Lensmannen oppfordrer alle som kan sitte på relevant informasjon i saken, om å ta kontakt med politiet.

Det var fem passasjerer og én pilot om bord i helikopteret, som havarerte like før klokka 17.05 lørdag ettermiddag.

Så langt er disse identifisert som omkomne i ulykken:

  • Markus Vonheim, 19 år, Alta
  • Kevin Berg, 20 år, Alta
  • Kine Johnsen, 20 år, Alta
  • Robin Karlsen, 20 år, Alta
  • Benedikte Hyld Mella, 22 år, Alta
  • Mann, 27 år, Sverige

Ifølge Lorentzen er politiet fremdeles i en innledende fase av etterforskningen, to døgn etter ulykken.

- Det er fordi det er krevende arbeid. Det er mye som skal klarlegges, det er et ulykkesåsted som skal håndteres på en forsvarlig og god måte, i tillegg til de værmessige utfordringene vi har fått i dag.