SIKRET OVERVÅKNINGSVIDEO: Willy Brown (48) ble funnet drept i sin leilighet i denne bygården på Grünerløkka i Oslo. Foto: Henning Lillegård/Anders Holth Johansen/Dagbladet
SIKRET OVERVÅKNINGSVIDEO: Willy Brown (48) ble funnet drept i sin leilighet i denne bygården på Grünerløkka i Oslo. Foto: Henning Lillegård/Anders Holth Johansen/DagbladetVis mer

Politiet har sikret overvåkningsvideo for å finne Willys drapsmann

Fredagskvelden startet med bridge før han dro videre på flere av hovedstadens barer. Så ble han funnet død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har sikret seg video og andre typer spor etter at Willy Brown (48) ble funnet drept i sin leilighet ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo i går.

Siste observasjon av 48-åringen var på puben Per på hjørnet på C.J. Hambros plass ved Oslo tingrett.

Spilte bridge - Etter avhør med avdødes omgangskrets har nå fått verifisert at han hadde besøk på fredag ettermiddag og spilt bridge. De dro til puben To kokker ved Brugata og var der utover fredagskvelden. Dette selskapet skal deretter ha blitt oppløst, og vi vet ikke hvor Willys ferd gikk videre, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Vi har grunn til å tro at han var på «Per på hjørnet» etter dette, og håper at vitner som observerte ham fra Brugata og veien videre kan melde seg. Vi ønsker å finne ut om han var alene eller om han var sammen med noen, sier Metlid videre.

- Et sentralt spørsmål er hvem som ble med hjem.

Overvåkningsvideo I tillegg til at de har gjort flere vitneavhør i kveld, har politiet også gjort rundspørring i nabolaget Brown bodde i på Grünerløkka.

- Vi jobber også med innhenting av alle type spor han kan ha etterlatt seg. Vi har blant annet sikret oss video, men om det er noe interessant der, kan jeg ikke svare på, sier Metlid.

Hun forteller at flere har ringt inn i løpet av kvelden med tips i saken, men hun vil ikke opplyse om de har begynt å lete i konkrete miljøer.

- Vi har fått flere tips, men det er for tidlig å si om vi leter noe spesielt sted. Vi vet fremdeles ikke noe om motiv eller foranledning.

Var sentral i bridgemiljøet Willy Brown jobbet hos IT-selskapet Tieto på Skøyen i Oslo, og var en sentral person i bridgemiljøet i Norge.

- Han var en meget høyt aktet bridgespiller, en av de dyktigste vi har her i landet, sier Hege Falster, som leder Blommenholm Bridgeklubb i Bærum.

Brown var turneringsleder og sto for regnskapet i bridgeklubben.

- Han har vært det i en overrekke. Han har vært aktiv i over 20 år, og han vil bli sterkt savnet. Ikke bare på grunn av sine egenskaper innenfor bridge, men også som menneske, fortsetter hun.

Skulle ha bridgekveld Hun skulle egentlig ha møtt Brown i kveld i anledning bridgekvelder klubben pleier å ha hver tirsdag.

- Vi skulle ha spillkveld, og han skulle komme hit som vanlig. Vi har bridgekveld hver tirsdag året rundt med små pauser om sommeren og nyttårstid, og han kom trofast hver tirsdag. Han var veldig glad i bridge.

- Men nå har vi besluttet å avlyse turneringen i kveld, sier Falster til Dagbladet.

Han var så ettertraktet at flere andre bridge-klubber overtalte ham til å være turneringsleder. Blant annet ledet han en turnering på Gautefall i Telemark forrige helg.

- Han var Norges beste turneringsleder. Det er en stor tap for bridge. Jeg er i sjokktilstand, for det er ikke lenge siden jeg overtalte ham til å bli med, sier Bjørn Sture Valen, som er formann i Telemark Bridgeklubb.

- I salen ble han etter turneringen omtalt som den beste og det var bare positive signaler. Jeg hadde også organiserte det sånn at han skulle bli med videre og ha ham som turneringsleder hvert år framover, sier Sture Valen videre.