NY BILDEGJENNOMGANG: Neste uke er det 21 år siden Trude Espås (20) ble drept i Geiranger. Politiet har nylig startet gjennomgangen av bildearkivet de har fra dagen drapet fant sted. I 90 av bildene de så langt har skannet, har de funnet tre bilder der Trude etter all sannsynlighet er avbildet.
NY BILDEGJENNOMGANG: Neste uke er det 21 år siden Trude Espås (20) ble drept i Geiranger. Politiet har nylig startet gjennomgangen av bildearkivet de har fra dagen drapet fant sted. I 90 av bildene de så langt har skannet, har de funnet tre bilder der Trude etter all sannsynlighet er avbildet.Vis mer

Trude Espås-saken:

Politiet har skannet 90 av cirka 2000 bilder de har fra dagen Trude Espås ble drept. Nå har de gjort nye funn

Nå håper politiet å finne flere nye detaljer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Politiet har et bildearkiv med cirka 2000 bilder, som alle er tatt i Geiranger den 8. august 1996, da 20 år gamle Trude Espås ble drept i bygda. Alle bildene ble skannet i tidsrommet 1997 og i 2007.

Nå, ti år seinere, gjennomgår politiet dem nok en gang - og ved bruk av helt ny teknologi, gjør de nå også helt nye funn.

- Snur hver stein

Ny gjennomgang av bildene: Skal gjennomgå flere hundre bilder på nytt.Har trolig funnet Trude Espås på tre ulike fotografier.Tror de kan fastslå når Espås møtte drapsmannen.Håper å kjenne igjen kjøretøy Håper å få mer oversikt over bevegelser i Geiranger.Håper å kunne tidfeste hendelserPrivatpersoner har kontaktet tyske medier og sagt de de har nye bilder i saken.

Politiet har blant annet helt nylig kunnet fastslå at Espås etter all sannsynlighet satt på en stein langs riksveien presis klokka 17.20 den dagen hun ble drept. Seks minutter seinere, klokka 17.26, var hun etter all sannsynlighet ikke lenger på steinen, viser et annet bilde - og politiet tror 20-åringen i løpet av denne perioden, trolig møtte drapsmannen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn