Politiet har sperret av område i Bergen etter funn av håndgranat

Ingen får gå inn eller ut av legevakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Siste: Forsvaret er på stedet og vurderer om de skal sprenge håndgranaten, skriver Bergens Tidende.

Politiet har sperret av område foran Bergen Legevakt etter å ha gjort et funn av en mistenkelig gjenstand, skriver Vest politidistrikt på Twitter klokka 12.02.

- Ingen får komme inn og ingen kommer ut fra legevakten. Vi har masse politi rundt oss og er beroliget, men har fått beskjed om ikke å bevege oss ut mot vinduer som vender mot parkeringsplassen, sier konstituert legevaktsjef Torbjørn Hiis Berg til Bergens Tidende.

Kristoffer Rye oppholdte seg utenfor legevakten da politiet sperret av stedet. Han beskriver situasjonen som rolig.

- Det er gjort et funn av en mistenkelig pakke ved legevakten i Bergen. Hele Bergen legevakt er sperret av, og ingen biler kan kjøre ut eller inn på området. Brannvesen, politi og brannvesen er på stedet, sier han til Dagbladet.

Ifølge Hiis Berg har pasientene som oppholder seg på legevakten blitt bedt om å holde seg inne inntil situasjonen er avklart.

Bjarte Rebnord, operasjonsleder ved Vest politidistrikt, forteller Bergens Tidende at han ikke vil gå inn på hvordan politiet ble oppmerksom på gjenstanden, eller hvordan den ser ut. I tillegg sier han at alle i området er trygge.

- Nå som parkeringsplassen er sperret av, vurderer vi området som sikret. Det er ikke behov for evakuering, sier Rebnord til avisa.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med operasjonsleder i Vest politidistrikt eller legevakten i Bergen.