Politiet har tatt DNA av polakkene

Politiet har tatt DNA-prøver av de tre polakkene som avhøres som vitner etter drapet i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter lensmann Evelyn Liseth Pedersen i Sykkylven overfor NTB. Lensmannen understreker likevel at de tre avhøres som vitner. Avhørene startet ved 14-tiden tirsdag, og pågikk fortsatt klokken 17.

Det er usikkert om de tre har gitt nye opplysninger om drapssaken i Førde. Lensmannen henviser til lensmannskontoret i Førde, som har ansvaret for etterforskningen av denne saken.

Mannen som eier huset på Straumgjerde i Sykkylven, der polakkene bor, gir dem alibi for drapsdagen og natta før. Han mener at den blå Mercedesen deres sto på parkeringsplassen like ved huset den aktuelle natta. Han holder det som usannsynlig at polakkene kan ha vært i Førde.

Fra Sykkylven til Førde er det om lag tre timers biltur. Det er ingen ferjer på strekningen via Stryn og Utvikfjellet.

Tips fra en vogntogsjåfør til avisa Firda om en blå Mercedes 190 er årsaken til at de tre avhøres av politiet som vitner. Vogntogsjåføren hevder at han ble forbikjørt av en mørkeblå Mercedes 190 i enorm fart. Den samme vogntogsjåføren skal ha gjenkjent bilen i Sykkylven, og har også gitt et signalement på bilføreren. «Han så ut som han kunne ha vært ute i hardt vær. Blant annet hadde han plaster i ansiktet» skal vogntogsjåføren ha uttalt til avisa Firda.

Etter det NTB forstår har flere aviser fått det samme tipset, men har valgt å ikke trykke historien.

(NTB)