Politiet har tatt DNA av polakkene

Politiet har tatt DNA-prøver av de tre polakkene som avhøres som vitner etter drapet i Førde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det bekrefter lensmann Evelyn Liseth Pedersen i Sykkylven overfor NTB. Lensmannen understreker likevel at de tre avhøres som vitner. Avhørene startet ved 14-tiden tirsdag, og pågikk fortsatt klokken 17.

Det er usikkert om de tre har gitt nye opplysninger om drapssaken i Førde. Lensmannen henviser til lensmannskontoret i Førde, som har ansvaret for etterforskningen av denne saken.

Mannen som eier huset på Straumgjerde i Sykkylven, der polakkene bor, gir dem alibi for drapsdagen og natta før. Han mener at den blå Mercedesen deres sto på parkeringsplassen like ved huset den aktuelle natta. Han holder det som usannsynlig at polakkene kan ha vært i Førde.

Fra Sykkylven til Førde er det om lag tre timers biltur. Det er ingen ferjer på strekningen via Stryn og Utvikfjellet.

Tips fra en vogntogsjåfør til avisa Firda om en blå Mercedes 190 er årsaken til at de tre avhøres av politiet som vitner. Vogntogsjåføren hevder at han ble forbikjørt av en mørkeblå Mercedes 190 i enorm fart. Den samme vogntogsjåføren skal ha gjenkjent bilen i Sykkylven, og har også gitt et signalement på bilføreren. «Han så ut som han kunne ha vært ute i hardt vær. Blant annet hadde han plaster i ansiktet» skal vogntogsjåføren ha uttalt til avisa Firda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer