- Politiet har tatt feil

STAVANGER/HAUGESUND (Dagbladet): - Politiet har tatt feil mann. Min svoger er helt uskyldig i drapet på Marianne Våge, sier den drapssiktedes svigerinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

24-åringens venner og familie står samlet bak hans påstand om uskyld.

- Alle støtter ham. Både familien og kameratene hans gir ham full backing. Vi tar dette med ro, for vi vet at politiet har tatt feil. Jeg er 110 prosent sikker på at han ikke har gjort dette, sier svigerinnen.

Kvinnen vil ikke ha navn eller bilde i avisa. Frykten for å bli eksponert i media er også grunnen til at siktede gikk frivillig med på å sitte i varetekt de neste fire ukene, til tross for at han hevder absolutt uskyld i drapssaken.

Ifølge hans advokat, Helge J. Talmo, oppfatter siktede situasjonen som helt uvirkelig. Den 24 år gamle omsorgsarbeideren føler at hans verden har rast sammen.

Livredd

- Han er forhåndsdømt, og vil få det tøft framover. Vi håper bare at politiet fortsetter å lete etter andre, og ikke låser etterforskningen. Vi er livredde for at dette skal bli en ny Birgitte Tengs-sak, sier svigerinnen.

Både familie og naboer på Grutle-feltet beskriver haugesunderen som en helt vanlig, rolig og omgjengelig ung mann. Flere i nabolaget har sagt til Dagbladet at de tror politiet har tatt feil mann.

- Du finner ikke en mer sympatisk mann. Jeg har alltid sagt at den jenta som får ham, kan prise seg lykkelig, sier svigerinnen.

- Ikke døm

Kvinnen har en oppfordring til publikum som hun gjerne vil få ut i mediene:

- Vær så snill og ikke døm ham på forhånd. Han skal leve et liv etter denne saken også.

Til tross for at politiet er sikre på at de har tatt riktig mann, understreker de utad at saken ikke regnes som oppklart.

- Vi har aldri sagt at vi er sikre. Men politiet har skjellig grunn til mistanke, sier politiadvokat Thor Buerg.

Siktede ble i går fengslet ut juni med brev- og besøkskontroll. De første 14 dagene får han ikke engang lese aviser.