Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Helikopterulykken i Bergen:

Politiet har tre hoved­teorier etter ulykken

- Vi har mye informasjon, også videoer.

ETTERFORSKES: Bergenspolitiet har satt et titalls personer til å etterforske gårsdagens ulykke. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
ETTERFORSKES: Bergenspolitiet har satt et titalls personer til å etterforske gårsdagens ulykke. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bergenspolitiet jobber på spreng for å finne ut hva som forårsaket helikopterulykken, der tre personer ble skadd - en av dem kritisk, i Bergen onsdag kveld.

Bergenspolitiet har satt sammen en større gruppe bestående av et titalls personer, som er i gang med å etterforske ulykken. Ifølge Frode Karlsen, leder for økoavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, har de allerede en del å gå etter.

De har tre hovedteorier etter ulykken:
· Pilotfeil/menneskelig svikt

· Teknisk svikt

· En ytre påvirkning

· eller kombinasjoner av disse.

Raskt på stedet: Like etter at et helikopter styrtet i vannet ved en yacht i Sandviken i Bergen kom flere båter til unnsetning. Videoen er tatt klokken 21.26 onsdag 10. mai. Video: Dagbladet / Tipser. Vis mer

Til Dagbladet sier Frode Karlsen, leder for økoavsnittet, følgende:

- Etterforskningen dreier seg også om eierskap til yachten og registreringen av den, sier Karlsen.

Karlsen sier til Bergens Tidende at avhørene fortsetter i dag, og at politiet har brukt «godt med ressurser» i de innledende undersøkelsene.

- Vi har mye informasjon, også videoer som vi ser gjennom. Vi kom allerede onsdag kveld godt i gang med vitneavhør, sier Karlsen til BT.

Tre teorier

Tre menn var om bord i helikopteret da det styrtet under innflyving til landingsplassen på den luksuriøse superyachten «Bacarella» onsdag kveld. Politiet vil foreløpig ikke si noe om hvorvidt noen av de tre er avhørt, eller vil bli avhørt, i dag.

Karlsen sier til avisa at politiet nå jobber ut fra tre hovedteorier om hva som kan ha skjedd:

- Det er dette vi jobber ut fra nå. Arbeidet består i å utelukke mulige årsaker, eller å finne ting som kan dokumentere noen av hypotesene, forteller han.

Han vet ifølge BT foreløpig ikke sikkert hvorvidt det er tatt blodprøve av helikopterpiloten, men foreligger ikke mistanke om rus, ifølge Karlsen.

Tilstanden forverret

Torsdag formiddag ble tilstanden til en av de tre skadde oppjustert fra alvorlig til kritisk.

To andre menn på 62 og 53 år fra Storbritannia, som var om bord i helikopteret, er betegnet som lettere skadd. Politiet har ikke gått ut med statsborgerskap på den kritisk skadde, men sier han er i samme aldersgruppe som de to andre.

Dagbladet snakket tidligere i dag med skipper Alfred Aastrøm på redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen». Han og kollegene på redningsskøyta var ved havaristedet 7-8 minutter etter ulykken.

- Kombinasjonen av flaks og dyktighet kan ha bidratt til å berge liv etter helikopterulykken i Bergen i går, iallefall for den hardt skadde mannen av de tre i om bord, sa skipper Alfred Aastrøm på redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen» til Dagbladet.

Får britisk etterforskningshjelp

Det er en nøktern ros på redningsfolks vis til de tre kollegene på redningsskøyta «Bjarne Kyrkjebø» som var øyenvitne til helikopterhavariet i Bergen i går kveld, som først meldte fra om ulykken og var på havaristadet etter bare to minutter. Mer om det her.

Tre havariinspektører fra Havarikommisjonen for transport har reist til Bergen for å starte undersøkelsen av ulykken. Siden helikopteret er registrert i Storbritannia og personer om bord hadde britisk statsborgerskap, vil også den britiske havarikommisjonen sende personell for å bistå ved undersøkelsen, melder Havarikommisjonen.