Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet har video av fluktbilen på vei fra stedet

35-åringen ble skutt med ett skudd på åpen gate - gjerningsmann fremdeles på frifot. Politiet har viktige videoopptak - men er spesielt interessert i en person som kan ha tatt bilde eller video av drapet.

SKUTT PÅ KLOSS HOLD: Her foretar Oslo-politiet tekniske undersøkelser ved åstedet der en mann (35) ble skutt og drept.Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
SKUTT PÅ KLOSS HOLD: Her foretar Oslo-politiet tekniske undersøkelser ved åstedet der en mann (35) ble skutt og drept.Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har hatt en intens etterforskning siden skuddet falt natt til lørdag. Det har vært en hektisk etterforskningsperiode både med avhør her på politihuset og med oppsøkende arbeid og innhenting av informasjon, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt på en presekonferanse.

Politiet har fremdeles ikke klart å finne gjerningsmannen som skjøt og drepte en 35 år gammel mann på Bislett da han forsøkte å skaffe seg en pirattaxi.

- Etter en rekke avhør og etter å ha kartlagt undersøkelser har den første beskrivelsen vi gikk ut med av gjerningsmannen befestet seg. Vi søker altså fremdeles etter en mann som kan være i 20-30-årsalderen med asiatisklignende utseende. Han skal ha sort halvlangt hår, som framstår som bakovergredd, sier Lien Metlid.

Politiet slår også fast at mer enn to personer var involvert i hendelsen, men Lien Metlid forteller at det fremdeles er uklart hvilken rolle de andre som var tilstede hadde.

Drept med ett skudd Lien Metlid bekrefter at 35-åringen ble skutt med ett skudd.

- Tekniske og taktiske undersøkelser viser at han ble skutt med ett skudd. Vi har blant annet funnet en tom hylse på stedet, sier hun.

Politiet leter fremdeles etter to biler trolig av typen Hyunday eller Toyota. Den ene mørk burgunder og en annen lys sedan. Den mørke bilen skal være en eldre modell, mens det er vanskelig å plassere den lysere bilen.

Video av fluktbilen Etter det Dagbladet erfarer har politiet sikret seg opptak fra overvåkningskameraer som viser det som trolig er fluktbilene. Men bildene er ikke gode nok til at politiet kan identifisere nummerskilt eller personene.

- Vi håper at videoopptakene vi hittil ikke har gjennomgått kan avdekke dette, sier Lien Metlid til Dagbladet.

- De to bilene er sett kjørende bort i stor fart i retning Majorstua. Vi prøver å få flere beskrivelser av bilene og observasjon på hvor de kan ha kjørt, sier Lien Metlid.

Politiet er også ute etter tips om bilene andre steder i Oslo enten parkert eller i fart.

- Vi har jobbet aktivt ute og er ute etter ytterligere informasjon for å finne gjerningsmannen. Vi har hentet inn mye video og det er en omfattende jobb. Vi har flere opptak som skal hentes inn. Jeg vil ikke spesifikt gå inn og si noe om hva vi har funnet, men vi har interessante videoopptak fra området, sier hun videre.

Kan ha filmet eller tatt bilde av drapet Men politioverbetjent Lien Metlid etterlyser en person som kan ha ha enda mer interessante videoopptak.

- Vi har fått opplysninger om at det er tatt bilder eller video enten av selve skytingen eller i etterkant. Vi ber denne personen ta kontakt med politiet. Vi vet ikke om dette er av selve hendelsen eller om det kan gi opplysninger om vitner, sier hun.

Lien Metlid forteller at de har snakket med svært mange vitner, og at de fremdeles har vitner de ikke har fått snakket med ennå. Det befinner seg normalt svært mange personer i området rundt Bislett, og spesielt i tida da drapet skjedde, i ett-tida, siden flere utsteder stenger rundt den tida.

Dagbladet kommer med mer.

DREPT PÅ ÅPEN GATE: Politiet har bedt de som kan ha sett eller hørt noe etter at en 35 år gammel mann ble skutt på åpen gate på Bislett om å melde seg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
DREPT PÅ ÅPEN GATE: Politiet har bedt de som kan ha sett eller hørt noe etter at en 35 år gammel mann ble skutt på åpen gate på Bislett om å melde seg. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media