Politiet har visst om Paris-terrorist i fem år

Ble registeret som «ekstremist» i 2010.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Påtaleansvarlig i Paris, Francois Molins, kom rundt klokka 19.15 i kveld med oppdaterte tall etter fredagens terrorangrep.

- I talende stund er det 129 døde. Det er 352 skadde, 99 av dem kritisk, sier han ifølge Le Monde.

Molins sa under pressekonferansen at syv terrorister døde under terrorangrepet, ifølge The Guardian.

Statsadvokaten sa et en av angriperne ble født 21 November 1985, og kom fra forstaden Courcouronnes, cirka tre mil fra Paris sentrum. Han har vært kjent av politiet siden 2004, og ble registrert som «ekstremist» siden 2010, skriver The Guardian.

En annen terrorist ble funnet med et pass fra en syrisk mann som ble født 1980. Han er ikke tidligere kjent for det franske politiet.

Bombebelter Under pressekonferansen ga François Molins en detaljert gjennomgang av bevisene politiet har funnet.

Han begynte med terrorangrepet ved fotballstadionet, «Stade de France». Der ble det funnet et lik med et eksplosivbelte. Ved en annen utgang ved stadioet, ble det også funnet et lik med et eksplosivbelte.

Flest menneskeliv gikk tapt i konserthallen Bataclan. Der nevnte angriperne blant annet Syria og Irak. I konserthallen ble tre terrorister drept, fortalte statsadvokaten. En ble drept av politiet og to sprengte seg seg selv. 98 mennesker døde totalt, og et ukjent antall mennesker ble skadd.

Tre team François Molins forklarte at det skal ha vært tre team med koordinerte terrorister som var involvert i angrepet. Påtalemyndigheten mener det var tre forskjellige koordinerte terrorlag som angrep ved de seks angrepene. Alle var iført bombevester og var bevæpnet med kalasjnikover.

Flere av de antatte gjerningsmennene er identifisert. Én av dem skal ha vært født i Frankrike, en annen oppgis å ha vært fransk statsborger mens to var hjemmehørende i Belgia.

Han bekreftet også at politiet mistenker at en svart Seat, leid i Belgia, ble brukt i angrepet. Det er denne bilen som skal ha blitt ført politiet på spor av nabolaget Molenbeek i Brussel. Molins sier personen som leide denne bilen er pågrepet på grensa til Belgia.

Han sier også at IS har påtatt seg ansvaret for angrepet i videoer, skriftlige erklæringer og lydopptak og at alle disse erklæringene undersøkes.