Anne-Elisabeth Hagen antatt bortført:

Politiet har vurdert risikoen for andre familier

Politiet på Romerike har varslet andre politidistrikter om risikoen for andre familier etter bortføringen av investoren Tom Hagens ektefelle.

SISTE NYTT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog i Akershus. Hun er kona til en av Norges rikeste menn, og har vært savnet i ti uker. Onsdag informerte politiet om saken. Reporter: Audun Hageskal. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er vurdert og det er sendt ut en varsling til de øvrige politidistriktene i Norge rundt det temaet, og det er også et tema fra tidligere, sa politiinspektør Tommy Brøske, leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Han kan ikke utelukke at også andre familier kan bli utsatt for bortføring eller forsøk på bortføring, og sier politiet er kjent med at elementer i denne saken har trekk man har sett i lignende saker internasjonalt.

- Hvis man ser utover Norges grenser, så ser vi at det har vært flere tilfeller av lignende karakter, sier Brøske.

- Løsningen her for valg av innfrielse av løsepengesum, er vi ikke kjent med internasjonalt, sier han.

Digital kommunikasjon

Brøske sier det ikke har foregått verbal kommunikasjon med dem som har krevd løsepenger. Det benyttes en digital kommunikasjonsplattform, og den tekniske løsningen utpresserne benytter, innebærer at man betaler når man svarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer