SPORLØSE: Utenfor denne villaen ble Heidi Abildskov funnet drept. Utstillingsdokken (innfelt) viser hvilke klær gjerningsmannen trolig hadde på seg. Foto: Claus Bech / BT / Politiet
SPORLØSE: Utenfor denne villaen ble Heidi Abildskov funnet drept. Utstillingsdokken (innfelt) viser hvilke klær gjerningsmannen trolig hadde på seg. Foto: Claus Bech / BT / PolitietVis mer

Politiet: Heidis drapsmann skar seg i hånden med kniv

Morderen skal ha brukt kvinnens førstehjelpskrin og dusjforheng til å lappe seg selv sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sitter fortsatt med mange spørsmål etter at den 41 år gamle spesialskolelæreren Heidi Abildskov ble funnet knivdrept for rundt to uker siden, like utenfor villaen der hun bor med sin mann og datter i Københavns forstad Virum.

- Vi har fortsatt ingen teorier om motivet for drapet, sier etterforskningsleder Henning Svendsen hos Nordsjællands politi til den danske avisa BT.

Men politiet har nå fått noen ledetråder. Gjerningsmannen skal ha kuttet seg i hånda med kniven, skriver Ekstrabladet.

Brukte bandasje Dermed tror politiet at gjeringsmannen går rundt med et legende sår eller et arr.

Politiet baserer dette på at mannen hadde tatt bandasje fra førstehjelpsskrinet i huset, samt revet av et stykke fra dusjforhenget.

Gjerningsmannens blodige klær samt emballasjen fra bandasjen lå i bagasjerommet på familiens Mercedes, som han trolig forsøkte å stjele for å bruke som fluktbil.

- Det ser ut som han har kuttet seg i hånden, og vi er veldig interesserte i å snakke med vitner som kan ha sett en mann med bandasjert hånd i området, sier politiinspektør Henning Svendsen i Nordsjællands politi til Ekstrabladet.

Venstre hånd Politiet har funnet blodspor fra gjerningsmannen i kjellertrappa til familien. Trappa er uten gelender, og mannen har derfor måtte holde seg fast i veggen med venstre hånd, tror politiet.

- Teorien stemmer med det vi tidligere har sagt, at Heidi Abildskov var i kamp med gjerningsmannen før hun ble drept, sier Svendsen.

Den nærmeste familien, deriblant Abildskovs eksmann og hennes nåværende manns ekskone, er avhørt i saken mens etterforskere med politihunder gjennomsøker det idylliske boligområdet for tekniske spor.

Heidi Abildskov jobbet med barn med læringsvansker og handikap, og etterlater seg flere egne barn, deriblant en 16 år gammel datter på kostskole.

Nabo fant liket Hennes ektemann, som også har barn fra tidligere forhold, var ifølge BT på forretningsreise og satt på den andre siden av Atlanteren da ektefellens arbeidsgiver ringte og sa at den vanligvis på punktlige kvinnen ikke hadde dukket opp på jobb.

Han varslet da naboene, som i 10-tiden fredag morgen fant 41-åringen drept på terrassen, iført natt-tøy og med flere knivstikk i brystet.