Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet helt uten datasystemer i elleve timer

Hele landet rammet.

NEDE I ELLEVE TIMER: Politiets datasystemer over hele landet har vært helt ute av drift i elleve timer. Foto: NTB Scanpix
NEDE I ELLEVE TIMER: Politiets datasystemer over hele landet har vært helt ute av drift i elleve timer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiets datasystemer over hele landet har vært helt ute av drift i elleve timer, i går kveld og i natt, melder Nrk. Først rett før klokka 7 i dag var det meste av systemene i funksjon igjen.

Politiet fikk ikke søkt i sine registre, de fikk ikke sjekket personer opp mot eventuell historikk og det førte også til at de ikke kunne se hvor polititets tjenestebiler befant seg.

- Det er ikke bra, absolutt ikke bra, innrømmer Asbjørn Rønnestad, som er seksjonsleder i Seksjon for IKT-tjenestestyring i Politidirektoratet, overfor NRK.

Ifølge Rønnestad skyldes problemene et teknisk problem i sentralt nettverksutstyr.

Politiet over hele landet har måttet føre logg med penn og papir, mens de har krysset fingrene for at noe alvorlig ikke skulle skje.

- Jeg synes det er helt utrolig at det skjer, og jeg synes det er utrolig at vi er så sårbare, sier operasjonsleder Ole Tom Nord ved Vest politidistrikt til NRK.

Klokka 07 tirsdag morgen var 95 prosent av systemene oppe og gikk.

Hele Norges coronakart