Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet henlegger korrupsjonsanmeldelse av skulpturparken

Mener det ikke har skjedd noe ulovlig.

 HENGLEGGER ANMELDELSE:  Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, der Kari Jaquesson er det meste profilerte medlemmet, anmeldte Oslo kommune for korrupsjon i forbindelse med skulpturparken på Ekeberg. Foto: Christian Roth Christensen
HENGLEGGER ANMELDELSE: Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, der Kari Jaquesson er det meste profilerte medlemmet, anmeldte Oslo kommune for korrupsjon i forbindelse med skulpturparken på Ekeberg. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har henlagt korrupsjonsanmeldelsen av Oslo kommune i forbindelse med etableringen av skulpturparken i Ekebergåsen. Politiet mener det ikke har skjedd noe ulovlig.

Det var Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen som i mai i år anmeldte Oslo kommune for korrupsjon.

Aksjonistene mente at kommunen brøt loven ved å la eiendomsinvestor Christian Ringnes gjennom sin stiftelse betale for to kommunalt ansattes arbeid med å raskt jobbe fram forprosjektet for skulpturparken.

Ifølge NRK er saken nå ferdig etterforsket, og politiet har kommet fram til at det ikke har skjedd noe ulovlig.

Det har vært flere høylytte protester i forbindelse med etableringen av skulpturparken, og forholdet har vært klaget inn for flere instanser. I februar i år ble kommunen frikjent av Klagenemnda for offentlige anskaffelser og Fylkesmannen i Oslo og Akershus.

(NTB)