Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet henlegger sak med tiåring som sultet i hjel

Moren er utilregnelig.

SULTET OG TØRSTET I HJEL: 10-åringen ble funnet ihjelsultet på barnerommet på Mortensrud i Oslo. Da veide han halvparten av normalvekt. FOTO: PRIVAT/MARIUS HUSEBØ-EVENSEN/DAGBLADET.
SULTET OG TØRSTET I HJEL: 10-åringen ble funnet ihjelsultet på barnerommet på Mortensrud i Oslo. Da veide han halvparten av normalvekt. FOTO: PRIVAT/MARIUS HUSEBØ-EVENSEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten henlegger saken hvor en ti år gammel gutt sultet i hjel på Mortensrud i Oslo. Grunnen er tvil om morens tilregnelighet, skriver VG.

- Konklusjonen er at saken forrige fredag, 16. oktober, ble henlagt grunnet tvil om siktedes tilregnelighet på handlingstiden, sier statsadvokat Jan Eivind Norheim til avisa.

Den ti år gamle gutten ble funnet død i sitt hjem for over ett år siden.

Obduksjonsrapporten av gutten konkluderte med at 10-åringen trolig døde av sult og tørst.

Han veide 14,8 kilo og var 131,5 centimeter lang. Ifølge en artikkel i Tidsskrift for Den norske legeforeninger vekt under 23 kilo «alvorlig undervekt» for en ti år gammel gutt på den høyden. Normalvekt er mellom 26 og 34 kilo.

Moren ble siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Den norskpakistanske kvinnen, som er i slutten av 30-årene, nektet straffskyld i saken.

I februar ble hun erklært strafferettslig tilregnelig, men de sakkyndige var i tvil. Dette fikk Den rettsmedisinske kommisjon til å be om en ekstra vurdering, og i en tilleggsvurdering konkluderer rettspsykiaterne med at kvinnen var utilregnelig da sønnen døde. Det slutter statsadvokaten seg nå til.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!