Politiet henlegger sak om vold mot prostituert (48)

På grunn av manglende bevis. Nå tror kvinnens advokat at kvinnen vil slite med skadene resten av livet.

HENLAGT: I mai fortalte Dagbladet om en prostituert kvinne (48) fra Nigeria, som sier at hun har blitt banket opp av utleieren og hans sønn. Nå er saken mot utleieren og hans sønn henlagt. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
HENLAGT: I mai fortalte Dagbladet om en prostituert kvinne (48) fra Nigeria, som sier at hun har blitt banket opp av utleieren og hans sønn. Nå er saken mot utleieren og hans sønn henlagt. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I mai fortalte Dagbladet om en prostituert kvinne (48) fra Nigeria, som skal ha blitt banket opp av utleieren og hans sønn. Kvinnen, som solgte sex på gata i Oslo, leide sammen med fem andre prostituerte en leilighet på Grünerløkka. Politiet kom til stedet. Men ikke for å hjelpe den voldsutsatte kvinnen, hevder hun selv. I stedet opplevde hun at politiet skal ha hjulpet den 55 år gamle utleieren med å kaste henne ut.

Politiet på sin side bekrefter at de hjalp utleieren med å kaste ut kvinnen, men sier at de verken observerte eller fikk beskjed om at den nigerianske kvinnen var skadd.

Henlegger voldssaken Nå er det klart at politiet har henlagt anmeldelsen mot den 55 år gamle utleieren. I et brev til Oslo politidistrikt skriver kvinnens forsvarer, advokat Silje E. Stenvaag, at anmeldelsen er henlagt grunnet bevisets stilling. I går var Dagbladet i kontakt med Oslo politidistrikt, men foreløpig ønsket de ikke å kommentere henleggelsen.

55-åringens advokat, Torgeir Falkum, har tidligere sagt til Dagbladet at hans klient benekter å ha brukt vold mot kvinnen.

I Stenvaags brev kommer det derimot fram at 55-åringens sønn, som også ble anmeldt for vold, forteller at kvinnens skader var et resultat av en ulykke.

Anmeldt til spesialenheten Falkum forteller at det har vært flere klager på leiligheten på grunn av husbråk og mistanke om prostitusjon. Derfor ønsket ikke 55-åringen å ha kvinnen boende. Han forsøkte derfor gjentatte ganger å kaste henne ut, men hun nektet, forteller Falkum.

Kvinnens advokat klager nå på henleggelsen.

Oslo politidistrikt sier at de ennå ikke har mottatt klagene, men at den vil «bli behandlet på vanlig måte».

I klagen skriver advokat Stenvaag at kvinnen «er påført en alvorlig og langvarig skade i hendene. Hun har gjennomgått flere operasjoner og venter fortsatt på en siste operasjon, og vil trolig ha mén resten av livet».

Politiets håndtering av saken er tidligere anmeldt til Spesialenheten for politisaker.

Stenvaag skriver at «anmeldelsen gjelder både grov uforstand i tjenesten samt medvirkning til selvtekt ved at politiet bisto de mistenkte med å få fornærmede kastet ut av leiligheten».

- ALVORLIGE SKADER: I klagen skriver advokat Silje E. Stenvaag at kvinnen «er påført en alvorlig og langvarig skade i hendene. Hun har gjennomgått flere operasjoner og venter fortsatt på en siste operasjon, og vil trolig ha mén resten av livet». Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
- ALVORLIGE SKADER: I klagen skriver advokat Silje E. Stenvaag at kvinnen «er påført en alvorlig og langvarig skade i hendene. Hun har gjennomgått flere operasjoner og venter fortsatt på en siste operasjon, og vil trolig ha mén resten av livet». Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer