Politiet henlegger to av fem «lokkemann»-saker

I Asker og Bærum politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Asker og Bærum politidistrikt skriver i en pressemelding i dag at de henlegger to av de fem bortføringsforsøkssakene som har blitt meldt til dem.

- Vi mener at det ikke har skjedd noe straffbart, skriver politiet.

Misforståelse I en av sakene, som skjedde på Emma Hjort, har det vist seg at opplysningne som ble gitt til politiet var oppdiktet.

I den andre som er henlagt, som skjedde på Bærums verk, har etterforskningen avdekket at hendelsen var en misforståelse.

De skriver videre at de fortsetter etterforskningen i to av sakene, som begge skjedde i Lommedalen.

Mulig sammenheng De kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom disse sakene.

- Politiet ser i denne sammenheng også på en blottersak som retter seg mot et barn fra Nesbru, men fremgangsmåten her er noe utenom kategorien «lokking», skriver politiet i pressemeldingen.

Det er anmeldt to bortføringsforsøk i samme område, ved Emma Hjort, det er kun ett av disse som er henlagt.

Ytterligere én sak som har skjedd i distriktet den siste uka har nå blitt vurdert som en vanlig straffesak, og tas derfor ut av kategorien «lokkesaker».

Massiv pressedekning Politioverbetjent Ingeborg Skirbekk ønsker ikke å gi mer informasjon om denne saken. Videre er hun svært sparsom med informasjon om de andre sakene.

- Vi ønsker ikke å kommentere pressemeldingen ytterligere fordi vi er opptatt av å gi et riktig bilde av saken, og vi ønsker ikke å henge ut barn. Vi ser at det har vært et kolossalt fokus på lokkesaker i media. En massiv pressedekning kan bidra til å gjøre barn redde, sier hun.

- Vi undersøker straffbarheten i sakene. Det har ikke vært noen fysisk kontakt her. Derfor må vi forsøke å finne ut hensikten med kontakten som har vært i disse sakene og eventuelt straffbarheten i dem.

På snaue to uker har politiet på Østlandet fått melding om elleve saker. 

Dette gjorde at kripos innkalte til et hastemøte med politidistriktene på tirsdag denne uka. Etter møtet sa de at det ikke var noen klar sammenheng mellom tilfellene.

- Vi har hatt en gjennomgang av sakene, og den foreløpige analysen tilsier at det ikke er klare fellestrekk ved disse tilfellene, sa politijurist Reidar Brusgaard i Kripos etter møtet.