Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet henlegger voldtektssak etter Frp-fest

Politiet har henlagt anmeldelsen mot to menn på Frp-fest i Hedmark forrige uke.

HENLAGT: Voldtektssaken mot to Frp´ere i Hedmark mot en kvinnelig partifelle er henlagt som intet straffbart forhold. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
HENLAGT: Voldtektssaken mot to Frp´ere i Hedmark mot en kvinnelig partifelle er henlagt som intet straffbart forhold. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter den fornærmede kvinnens bistandsadvokat Emil Tømmerdal Nordby.

- Saken er henlagt som et ikke straffbart forhold, til tross for at det er ulike forklaringer fra siktede og fornærmede, sier Nordby til NTB.

Kvinnen anmeldte to navngitte menn etter en fest, og politiet startet etterforskning. Begge de to mennene ble siktet for voldtekt, men disse siktelsene er nå frafalt.

- De er selvfølgelig lettet over at saken er henlagt. Det var som forventet for begge to, men dette har vært en stor belastning, sier de to mennenes advokat, Jostein Løken, til NTB.

Den fornærmede kvinnen er ikke overrasket over at saken ble henlagt.

- Hun var forberedt på at saken kunne ende med henleggelse, og tar dette med fatning. Det har heller ikke vært noe krav fra hennes side at det skulle ende som straffesak, sier Nordby.

- Hun står fast på at det har skjedd noe som hun ikke frivillig ønsket å delta i, sier bistandsadvokaten. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media