Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet henter ut teletrafikk fra Østensjø

Kan fortelle om Sigrid Giskegjerde Schjetnes bevegelser forsvinningsnatta.

TELEDATA: Politiet henter ut teletrafikk fra Østensjø-området. Foto: Christian Roth Christensen
TELEDATA: Politiet henter ut teletrafikk fra Østensjø-området. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

All mobiltrafikk blir registrert på 2G- og 3G-baser i området ved Østensjø, enten det er telefonsamtaler, SMS eller datatrafikk, opplyser Torstein Olsen, direktør i Post- og teletilsynet, til VG.

På basestasjonene blir det loggført både avsender, mottaker, dato og klokkeslett ved SMS og telefonsamtaler. Men en gjerningsmann vil også kunne spores uten å ha brukt sin mobiltelefon aktivt. Så lenge han har hatt telefonen på på det aktuelle tidspunktet, kan dette bidra til viktig informasjon for politiet.

- Det er ikke et eneste område i sentrale strøk som ikke fanger opp aktivitet fra mobilen, sier Olsen.

Ifølge Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, er gjennomgangen av datatrafikken svært viktig for saken.

- Vi har satt mye ressurser på dette. Det er ingeniører ved Kripos som jobber med telefonen til Sigrid i håp om at det ligger informasjon i den som kan hjelpe oss videre. At det kan ligge informasjon i telefonen om bevegelser, er selvfølgelig noe vi jobber med, sier hun til VG.

Den forsvunnede 16-åringens mobiltelefon ble funnet ved en barnehage bare noen hundre meter unna hjemmet hennes natt til søndag forrige uke.

(NTB)

SAVNET:
Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon klokka 1945 lørdag 4. august. Politiet håper at bildene kan bidra til flere tips fra publikum.
Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix
SAVNET: Bilde fra et overvåkingskamera på 69-bussen i Oslo som viser Sigrid Giskegjerde Schjetne i det hun går ombord på Tveita stasjon klokka 1945 lørdag 4. august. Politiet håper at bildene kan bidra til flere tips fra publikum. Foto: Politiet / Overvåkingskamera / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media