Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet hentet ut kirkeasylanter

Holmen menighet fikk det til slutt som de ville. I dag kom politiet og hentet ut en serbisk familie med to barn som har sittet i kirkeasyl siden juni i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kom til Holmen kirke torsdag klokken 14, og fortalte familien at de måtte reise tilbake til Øst-Slavonia i Kroatia. Politiet hentet ut familien ved 17.45-tiden torsdag.

Den østslavonske familien vil være hos politiet fram til lørdag formiddag. De vil da bli eskortert til Zagreb i Kroatia for videre transport til Øst-Slavonia.

- Vanskelig

- Alle føler at en sak som denne er forferdelig vanskelig, sier politiinspektør Ole Petter Parnemann i Asker og Bærum politidistrikt.

Han sier at politiet har vært i kontakt med familien en rekke ganger den siste tiden, og at de derfor ikke var uforberedt på beslutningen.

Politiet holdt på i flere timer i ettermiddag på å pakke sammen eiendelene til den serbiske familien.

Menigheten har lenge ønsket at familien skulle forlate kirken, og politiet griper nå inn etter at Justisdepartementet tirsdag ga klarsignal om å hente ut uønskete asylanter.

- Knust

Familien er knust og svært nedbrutt. De har fremdeles et håp om å bli i Norge, sier familiens advokat, Kjell Dahl.

Omkring 100 personer sitter nå i kirkeasyl i Norge. Dette er det høyeste antallet siden Bondevik-regjeringen tiltrådte høsten 1997, ifølge Regnbuen Antirasistiske Organisasjon.

Aksepterer

- Jeg hadde helst sett at man hadde funnet andre løsninger, men jeg må se i øynene at vi har situasjoner i enkelte menigheter hvor en totalvurdering fra menighetsrådet tilsier at asylsituasjonen må avsluttes. Det er slik menighetsrådet i Holmen har vurdert det. Da vil ikke jeg overprøve det, sier Oslo-biskopen Gunnar Stålsett til NRK.

(NTB)