Dark Room

Politiet: Her bestiller nordmannen direktesendt barneovergrep fra Filippinene: «Så ung som mulig»

Politiet har opprettet 33 nye saker i den omfattende etterforskningen av overgrep mot barn. Flere av overgrepene skjer i utlandet.

BESTILLER OVERGREP: En siktet nordmann i Dark Room-saken bestiller direktesendt overgrep fra en person på Filippinene. Politiet opplyser at tilbudet av direktesendte overgrep på nettet fra Sørøst-Asia er økende. Skjermdump: Politiet
BESTILLER OVERGREP: En siktet nordmann i Dark Room-saken bestiller direktesendt overgrep fra en person på Filippinene. Politiet opplyser at tilbudet av direktesendte overgrep på nettet fra Sørøst-Asia er økende. Skjermdump: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vest politidistrikt kom i dag med en oppdatering om Operasjon Dark Room, den omfattende etterforskningen av overgrep mot barn som ble kjent i november i fjor.

Siden den gang har etterforskningsgruppa fra politiet i Bergen opprettet 33 nye saker som gjelder seksuelt misbruk av barn. Til sammen har politiet opprettet eller etterforsket 84 saker i Operasjon Dark Room.

De fleste av sakene politiet har opplyst om har dreid seg om nedlasting av overgrepsmateriale mot barn og svært grove chattelogger mellom pedofile.

Betaler 20-50 dollar

Politiet roper nå også varsku om overgrepene som skjer i utlandet. I flere saker politiet har etterforsket blir små barn på Filippinene seksuelt misbruk foran kamera. Overgrepene blir direktesendt på nettet og norske menn betaler for å se på overgrepene direkte. Ofte er prisen mellom 20 - 50 dollar, opplyser politiet.

Overgriperne i Norge treffes ofte via ulike chattetjenester og skjulte forum på det mørke nettet, slik Dagbladet tidligere har avdekket.

Slik kan overgriperne også finne tjenestene og personene på internett som tilbyr direkteoverføring av overgrep mot barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer