Politiet: Her overleverer Hells Angels narkotika

Politiet la fram bilder i mafiarettssak i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
OVERVÅKING: Klokka 01:41. Her dokumenterer overvåkningskameraet kontakt mellom to av de tiltalte, som hver for seg har ankommet Shell i Nordkjosbotn denne natten. Senere kommer nok en tiltalt til stedet. Foto: POLITIET
OVERVÅKING: Her kommer to av de tiltalte inn på Shell etter å ha oppholdt seg utenfor rekkevidde av kameraet en tid. Kvinnen som er sammen med dem er ikke knyttet til saken. Foto: Politiet
OVERVÅKING: Her har de tre bilene parkert side om side på parkeringsplassen. Straks etter kjører den ene. Foto: Politiet
OVERVÅKING:01:51. Den antatte hovedmannen (til venstre) har hentet en pakke i den sølvgrå bilen i bakgrunnen, og snakker med den medtiltalte som kom til stedet i en annen bil. Foto: Politiet

TROMSØ (Nordlys): Politiet mener disse bildene er med på å nagle Hells Angels som en mafiagruppe.

Bildene er tatt av overvåkingskamera ved Shell-stasjonen i Nordkjosbotn 21. mai 2011, og viser et møte mellom fire de av de tiltalte i den omfattende mafiarettssaken som i disse dager går for Nord-Troms tingrett, melder Nordlys.no. Til sammen åtte menn er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen, straffelovens paragraf 60a og grov narkotikakriminalitet.

To av de tiltalte er fullverdige medlemmer av Hells Angels, deriblant den antatte Hells Angels-lederen i Oslo, Ove Jørgensen Høyland (50). Politiet mener Høyland for tida fungerer som president for HA i Norge mens Leif Ivar «Leifen» Kristiansen soner i fengsel. Flere av de andre tiltalte knyttes til MC-klubben ved å være støttemedlemmer eller såkalte «prospects».

- Narkomøte Ifølge påtalemyndigheten ble det på møtet, som det ble lagt fram overvåkingsbilder fra i retten i dag, overlevert minst åtte kilo hasj fra en 40-åring fra Larkollen til tre nordnorske kontakter. Blant dem er 41-åringen fra Bardufoss som sammen med antatt Hells Angels-leder i Oslo, Ove Jørgensen Høyland (50), er tiltalt for å ha hatt en ledende rolle i det påståtte narkonettverket.

Høyland nekter straffskyld og har allerede forklart seg i rettssalen, ifølge Nordlys.

Mandag startet den største narkotikasaken i Nord-Norge noensinne og politiet har sikkerheten i høysetet.

- Tatoveringsutstyr Konfrontert med møtet i retten i dag, erkjenner 41-åringen å ha møtt Larkollen-mannen i Nordkjosbotn. I forveien hadde de hatt kontakt på en kontantkorttelefon som bardufossmannen hadde aktivisert kort tid før.

Han nekter imidlertid for at det ble overlevert narkotika på møtet.

- Det var et eller annet han skulle ha med til meg. Det var ikke narkotika, men jeg ønsker ikke å si hva det var. Det var i alle fall ikke narkotika, svarte mannen på spørsmål fra aktor Hugo Henstein i retten.

- Var det straffbart å ha befatning med det som kom?

- Det ønsker jeg ikke å svare på.

I avhør har han sagt at han trodde Larkollen-mannen skulle komme med tatoveringsstoler. I retten mener han at det ikke stemmer, selv om han i ettertid har godkjent politiavhøret.

Rekke vitner Han har også forklart at han fikk overlevert en bag med klær.

- Det ble bare tull, hele avhøret. Jeg legger meg flat for å ha uttalt meg feil, sa mannen flere ganger da han ble konfrontert med hva han tidligere har forklart til politiet.

- En del av forklaringen min stemmer ikke, sa han.

- Har du hatt noen særlig befatning med narkotika?

- Nei, egentlig ikke, sa 41-åringen, som likevel erkjente at han har tidligere har oppbevart narkotika — uten at han ønsket å utdype det.

Rettssaken går over seks uker og et titalls personer må vitne, deriblant HA-talsmann Rune «Supern» Olsgaard og en person i den såklate B-gjengen, ifølge Nordlys.