LEIDE BILEN: Spansk politi navngir Driss Oukabir etter terrorangrepet i Barcelona torsdag. Foto: Policía Nacional / NTB Scanpix
LEIDE BILEN: Spansk politi navngir Driss Oukabir etter terrorangrepet i Barcelona torsdag. Foto: Policía Nacional / NTB ScanpixVis mer

Terrorangrepet i Barcelona

Politiet hevdet dette er mannen som leide terrorvarebilen. Selv sier han at passet hans ble stjålet

Politiet har gått ut og identifisert Driss Oukabir.

  • Siste: En av terroristene skal være drept i en skuddveksling, ifølge La Vanguardia.

(Dagbladet): To personer skal være pågrepet etter terrorangrepet i Barcelona.

Politiet har identifisert en person etter at en hvit varebil meide ned fotgjengere på La Rambla i hjertet av den spanske byen.

El Pais skrev først at mannen som leide varebilen er en marokkansk statsborger ved navn Driss Oukabir. Han skal være født i Aghbala i Marokko, men er altså bosatt i Spania.

Nå skriver den samme avisa at en person, som hevder han er nevnte Oukabir, har henvendt seg til politiet, og fortalt dem at passet hans er stjålet. Han nekter også for å ha noen tilknytning til angrepet, og mener han kan bevise at han ikke befant seg i Barcelona da angrepet fant sted.

Samtidig melder nyhetsbyrået Associated Press at ytterligere en person skal være pågrepet.

Politiet avviser imidlertid at pågripelsen kom i forbindelse med en gisselsituasjon på en kafé, ifølge The Guardian.

- Minst 13 drepte

Torsdag ettermiddag meide en hvit varebil ned en folkemengde på La Rambla, en populær gågate i Barcelona. Ifølge La Vanguardia kjørte bilen i sikk-sakk for å treffe flest mulig mennesker.

Myndighetene har bekreftet at tretten personer er drept, ifølge Reuters. Minst 80 personer skal være skadd.

Det er bekreftet at politiet i Barcelona har identifisert en mistenkt som de mener har leid den aktuelle varebilen som ble brukt i angrepet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I BEREDSKAP: Væpnet politi jakter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i sentrum av Barcelona. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke klart om denne personen er den samme som ble pågrepet, og den samme personen som figurert i videoen Dagbladet har sett.

- Folk løp for livet

Kaihan Sakhi fra Arendal og kjæresten hans havnet midt i dramaet. Bare øyeblikk etter at varebilen hadde meid inn i folkemengden på La Rambla, gikk han og kjæresten inn på gata.

Da havnet de i en folkemengde som var i panikk.

Etter å ha løpt et lite stykke, søkte Sakhi, kjæresten og en rekke andre personer tilflukt i en telefonbutikk. Der oppholdt de seg en stund før de fikk lov til å gå ut av butikken.

- Da gikk vi bort mot stedet hvor varebilen hadde kjørt inn i folkemengdene. Der så vi folk som lå på bakken og var dekket av blod. Det var masse blod, sier Sakhi.

Dagbladet følger saken.