LEIDE BILEN: Spansk politi navngir Driss Oukabir etter terrorangrepet i Barcelona torsdag. Foto: Policía Nacional / NTB Scanpix
LEIDE BILEN: Spansk politi navngir Driss Oukabir etter terrorangrepet i Barcelona torsdag. Foto: Policía Nacional / NTB ScanpixVis mer

Terrorangrepet i Barcelona

Politiet hevdet dette er mannen som leide terrorvarebilen. Selv sier han at passet hans ble stjålet

Politiet har gått ut og identifisert Driss Oukabir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Siste: En av terroristene skal være drept i en skuddveksling, ifølge La Vanguardia.

(Dagbladet): To personer skal være pågrepet etter terrorangrepet i Barcelona.

Politiet har identifisert en person etter at en hvit varebil meide ned fotgjengere på La Rambla i hjertet av den spanske byen.

El Pais skrev først at mannen som leide varebilen er en marokkansk statsborger ved navn Driss Oukabir. Han skal være født i Aghbala i Marokko, men er altså bosatt i Spania.

Nå skriver den samme avisa at en person, som hevder han er nevnte Oukabir, har henvendt seg til politiet, og fortalt dem at passet hans er stjålet. Han nekter også for å ha noen tilknytning til angrepet, og mener han kan bevise at han ikke befant seg i Barcelona da angrepet fant sted.

Samtidig melder nyhetsbyrået Associated Press at ytterligere en person skal være pågrepet.

Politiet avviser imidlertid at pågripelsen kom i forbindelse med en gisselsituasjon på en kafé, ifølge The Guardian.

- Minst 13 drepte

Torsdag ettermiddag meide en hvit varebil ned en folkemengde på La Rambla, en populær gågate i Barcelona. Ifølge La Vanguardia kjørte bilen i sikk-sakk for å treffe flest mulig mennesker.

Myndighetene har bekreftet at tretten personer er drept, ifølge Reuters. Minst 80 personer skal være skadd.

Det er bekreftet at politiet i Barcelona har identifisert en mistenkt som de mener har leid den aktuelle varebilen som ble brukt i angrepet.

I BEREDSKAP: Væpnet politi jakter etter en eller flere gjerningspersoner etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i sentrum av Barcelona. Video: AP/NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke klart om denne personen er den samme som ble pågrepet, og den samme personen som figurert i videoen Dagbladet har sett.

- Folk løp for livet

Kaihan Sakhi fra Arendal og kjæresten hans havnet midt i dramaet. Bare øyeblikk etter at varebilen hadde meid inn i folkemengden på La Rambla, gikk han og kjæresten inn på gata.

Da havnet de i en folkemengde som var i panikk.

Etter å ha løpt et lite stykke, søkte Sakhi, kjæresten og en rekke andre personer tilflukt i en telefonbutikk. Der oppholdt de seg en stund før de fikk lov til å gå ut av butikken.

- Da gikk vi bort mot stedet hvor varebilen hadde kjørt inn i folkemengdene. Der så vi folk som lå på bakken og var dekket av blod. Det var masse blod, sier Sakhi.

Dagbladet følger saken.