- Politiet hjelper al-Qaida

Terroristene som halshugde Paul Johnson forteller om sine hemmelige hjelpere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På nettsida si skriver den lokale al-Qaida-avdelinga at lokale sikkerhetsstyrker ga dem politibiler og uniformer. Utstyret brukte de til å kidnappe amerikaneren Paul Johnson 12. juni.

Ingeniøren stanset ved det som så ut som en vanlig veisperring. Han skal så ha blitt dopet ned av de uniformerte mennene og båret til en annen bil. Kidnapperne forlangte å få løslatt en rekke al-Qaida-brødre, men halshugget amerikaneren fredag etter at saudiarabiske myndigheter nektet å forhandle.

Regimet nekter

- Vi avviser at våre sikkerhetsstyrker er infiltrert av terroristene, sier utenriks-rådgiver Adel al-Jubeir til CNN.

Han mener at al-Qaida kan ha skaffet uniformer uten hjelp innenfra.

På samme nettsted - Sawt al-Jihad - forsvares halshuggingen av Abdullaziz al-Moqrin som ledet terrorcellen som kidnappet den 49-årige amerikaneren.

Tidligere politi overtar

- Johnson jobbet med militærhelikoptre og tilhører derfor de militære styrkene som dreper, torturerer og skader muslimer overalt, skrev al-Qaida-lederen i sin siste offentlige meddelelse.

Timer etter at halshuggingen ble kjent fredag, omkom han i en skuddveksling med saudiarabiske sikkerhetsstyrker. Eks-politimann Saleh Mohammad al-Qufi (38) skal nå ha overtatt kommandoen over al-Qaida på den arabiske halvøya, ifølge en saudiarabisk dagsavis. Han var tidligere nummer fire på lista over kongedømmets mest ettersøkte.

<B>NY SJEF: Eks-politimann Saleh Mohammad al-Oufi skal være al-Qaidas nye sjef på den arabiske halvøya.
<B>GIKK I FELLA: Paul Johnson stanset for det han trodde var ekte politimenn. Dette bildet ble lagt ut på nettet tre dager seinere.
<B>ANGREP UTLENDINGER: Abdullaziz al-Moqrin skal ha vært hovedmannen bak voldsopptrappinga i Saudia-Arabia de siste månedene.