Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet holder tett etter Dung-søk

Stor ransaking hjemme hos familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/OSLO (Dagbladet.no): I dag har politiet gjennomført en større ransaking i hjemmet til den savnede Dung Tran Larsen og hennes drapssiktede ektemann og svigerforeldre.

Politiet ville på en pressekonferanse i ettermiddag ikke si om det har blitt gjort noe likfunn eller foretatt noen beslag i boligen i Krabbedalen i Loddefjord, men Dagbladet.no observerte at politiet tok med seg flere gjenstander.

Etter det Dagbladet.no erfarer er disketter og annet datautstyr blant de gjenstandene politiet tok med seg.

De tre drapssiktede har oppholdt seg i huset mens granskningen av bolig og garasje ble gjennomført.

- Familien ble informert om ransakingen da vi kom på døra klokka ti i dag, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg Lensmannskontor.

Danske likhunder

Det ble i dag brukt danske likhunder i søket i Krabbedalen. I fjor sommer ble det brukt svenske likhunder uten resultat.

I Butt-saken i Stavanger ble hagen til den drapssiktede gjennomsøkt av svenske likhunder. Senere ble det funnet et lik i hagen, uten at de svenske hundene hadde markert.

TOK MED SEG DATAUTSTYR: Etter det Dagbladet.no erfarer tok politiet med seg disketter under gjennomsøkingen av huset til de tre siktede i Dung Tran Larsen-saken. Foto: Leif Stang
TOK MED SEG DATAUTSTYR: Etter det Dagbladet.no erfarer tok politiet med seg disketter under gjennomsøkingen av huset til de tre siktede i Dung Tran Larsen-saken. Foto: Leif Stang Vis mer

- De svenske likhundene er rene likhunder. De danske hundene kan finne andre typer nedgravde gjenstander, som våpen og penger, og er også gode på å finne tildekkede lik, sa hundeføreren, politiassist Peter Bahn Jakobsen fra dansk politi.
Dansk politi begynte i trene opp hunder til å lete etter nedgravde gjenstander i sin kamp mot MC-gjengene, som ofte gjemte ting de ikke ville politiet skulle finne under jorda.

Hundesøket er avsluttet for dagen, men ransakingen av hus og garasje fortsetter ut over ettermiddagen.

Politiet vil i kveld evaluere søket, og vurdere om hundene skal settes inn andre steder. Søk i avfallsdeponiet på Osterøy kan bli aktuelt.

- Får ikke fred

Frode Skogvold forsvarer den drapssiktede ektemannen til Dung Tran Larsen. Han har vært tilstede sammen med sin klient og hans foreldre under store deler av ransakingen.

- Familien er oppgitt over at de aldri får fred, de håper at dette snart skal ta slutt og at politiet henlegger saken. Men politiet har oppført seg profesjonelt og eksemplarisk under arbeidet. De har forståelse for at politiet må gjøre dette etter at det ble gjort et funn i Stavanger, sier Skogvold.

LETER ETTER NEDGRAVD LIK: Politiet drev i dag søk med likhund etter Dung Tran Larsen i Krabbedalen i Bergen. 22-åringen ble meldt savnet 20. juli i fjor, og en drøy måned senere ble hennes ektemann og hans foreldre og bror pågrepet og siktet for drap.
FORTSATT IKKE FUNNET: Tobarnsmoren Dung Tran Larsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media