Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet holder vakt ved ambassade og skole i Oslo

To markeringer mot den islamfiendtlige filmen «Innocence of Muslims» i dag.

HOLDER VAKT: Politiet holder i dag vakt ved den franske ambassaden i Oslo.  Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HOLDER VAKT: Politiet holder i dag vakt ved den franske ambassaden i Oslo. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet holder vakt ved Frankrikes ambassade og den franske skolen i Oslo når to markeringer mot den islamfiendtlige filmen «Innocence of Muslims» blir arrangert fredag.

De to grupperingene har fått tillatelse til å gjennomføre hver sin markering fredag ettermiddag. Den ene skjer på Youngstorget mens den andre holdes utenfor den amerikanske ambassaden, skriver Dagsavisen.

- Vårt utgangspunkt er at de vil få gjennomføre markeringen og demonstrasjonen så lenge de holder seg innenfor rammene av norsk lov, sier fungerende politiinspektør Thorstein Stephansen i Oslo politidistrikt til avisen.

Mens Islamsk Råd Norge holder markeringen på Youngstorget, skal en gruppe som kaller seg Profetens Ummah demonstrere utenfor den amerikanske ambassaden.

Torsdag ettermiddag besluttet politiet å trappe opp beredskapen etter at det franske satiremagasinet Charlie Hebdo trykket tegninger av profeten Muhammed onsdag denne uka.

Politiet har bestemt seg for å holde vakthold både utenfor Frankrikes ambassade og ved den franske skolen i Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media