Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet holder vakt ved sykehus: - Det er en gruppe med hatefulle unge menn

Etter skyting i Göteborg.

FLERE DREPT: Politiet har bekreftet at flere er drept etter skytedrama i Göteborg. Dette bildet er fra Vårväderstorget der skytingen fant sted sent onsdag kveld. Nå er politiet oppmerksomme på en folkemengde som har samlet seg ved sykehuset der flere av de sårede er innlagt. Foto: Anders Ylander
FLERE DREPT: Politiet har bekreftet at flere er drept etter skytedrama i Göteborg. Dette bildet er fra Vårväderstorget der skytingen fant sted sent onsdag kveld. Nå er politiet oppmerksomme på en folkemengde som har samlet seg ved sykehuset der flere av de sårede er innlagt. Foto: Anders Ylander Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte personer ble skutt og flere av disse er bekreftet drept etter skytedrama ved en restaurant i Göteborg sent i går kveld.

Svensk politi bekreftet sent i natt at flere er drept - uten å si et nøyaktig antall - og frykter at dødstallet kan stige.

Medier på plass i den svenske byen forteller om opphetet stemning rundt akuttmottaket ved Sahlgrenska der flere av de sårede er innlagt.

Expressen rapporterer om en gruppe på mellom 50 og 100 personer som er samlet. Og at det står rundt 20-30 fra politiet som holder orden.

- Unge menn Også Aftonbladet melder det samme.

- Det er en gruppe med hatefulle unge menn. Politiet er på plass, sier Henrik Lundgren i den svenske avisa Aftonbladet.

Politiet forteller at de har satt av flere til for å holde ro og orden ved sykehuset.

- Det handler om å gjøre det trygt for alle som skal besøke sykehuset. Alt skal fungere som normalt, selv om folk som er lei seg er samlet, sier talsperson Ulla Brehm i politiet.

- Automatvåpen Skytingen skjedde på Vårväderstorget på Hisingen i Göteborg. Åtte personer ble først meldt såret, før politiet bekreftet at flere av disse har dødd av skadene.

Politiet jakter fortsatt på gjerningspersonene.

Ifølge kilder Expressen har vært i kontakt med var det to maskerte personer som tok seg inn i lokalet og skjøt med automatvåpen. Vitner forteller at det virket som gjerningspersonene var ute etter spesielle mål. Rundt 50 personer befant seg i lokalet der det også ble vist fotball på tv.

Iføgle Aftonbladet har mellom fem og ti personer vært inne til avhør i natt, men ingen er pågrepet.

Hele Norges coronakart