- Politiet holdt dokumenter tilbake

Privatetterforsker langer ut mot politiet.

FEILAKTIG DØMT: Riksadvokaten innstilte på fredag i forrige uke at Åge Vidar Fjell (59) frifinnes for drapet han ble dømt for i 1990. Nå venter krav om millionerstatning. 19 år etter at drapsdommen falt, innrømmer riksadvokaten at Åge Vidar Fjell er psykisk utviklingshemmet. Fjell var det også i 1990, og skulle aldri blitt tiltalt og dømt for drap på naboen i Kilebygda i Skien. Til venstre, advokat Ole-Martin Meland.  
Foto:  Trond Reidar Teigen  / SCANPIX
FEILAKTIG DØMT: Riksadvokaten innstilte på fredag i forrige uke at Åge Vidar Fjell (59) frifinnes for drapet han ble dømt for i 1990. Nå venter krav om millionerstatning. 19 år etter at drapsdommen falt, innrømmer riksadvokaten at Åge Vidar Fjell er psykisk utviklingshemmet. Fjell var det også i 1990, og skulle aldri blitt tiltalt og dømt for drap på naboen i Kilebygda i Skien. Til venstre, advokat Ole-Martin Meland. Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet holdt dokumenter tilbake i drapssaken fra Kilebygda i Telemark for 19 år siden, hevdet privatetterforsker Tore Sandberg i TV 2s Tabloid i kveld.

Han fikk støtte av et jurymedlem som i dag mener Åge Vidar Fjell ikke ville ha blitt funnet skyldig dersom disse dokumentene hadde foreligget under hovedforhandlingene.

Fjells hjelpeverge, Ole Martin Meland, sa i programmet at Riksadvokaten hadde hoppet over gjerdet der det var lavest, ved å «frikjenne» Fjell gjennom en konklusjon om at han ikke var eller er strafferettslig tilregnelig.

I virkeligheten har rettsvesenet begått et nytt overgrep mot Fjell ved ikke å vektlegge de sviktende bevisene, men i stedet falt ned på en ren prosessuell konklusjon, sa Meland.

Fjell selv deltok i programmet og sa på programlederens spørsmål at han hadde tilstått fordi politifolkene som avhørte ham sa det ikke var farlig å gjøre det.

Mens jurymedlemmet mente det var skremmende at politiet hadde holdt dokumenter tilbake, sa Sandberg at det er en trend i politiets etterforskning at man gjør seg opp en mening om hva som har skjedd og hvem som er skyldig. Så gjelder det å få fram en tilståelse under varetektstiden fordi politiet ser på enhver tilståelse som «bevisenes dronning», sa Sandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer