Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet hørte gullgravernes skrik da de patruljerte i området

- Tilfeldig at de innesperrede ulovlige gullgraverne ble oppdaget.

- GJENNOMBRUDD: Ifølge nyhetskanalen NEWS 24 har redningsarbeidere nå greid å fjerne den øverste steinblokka som sperrer inngangen til den nedlagte gullgruva. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE
- GJENNOMBRUDD: Ifølge nyhetskanalen NEWS 24 har redningsarbeidere nå greid å fjerne den øverste steinblokka som sperrer inngangen til den nedlagte gullgruva. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Klokka 16.45 melder ER24 at to gullgravere er reddet ut av gruva.

Etter drøye seks timer med intensivt redningsarbeid har man nå i 15-tida, ifølge NEWS 24 klart å fjerne en stor stein som har blokkert inngangen til den kollapsede gullgruva ved Benoni, en forstad til Johannesburg, der drøyt 200 illegale gruvearbeidere er innesperret etter et steinras.

Ifølge den lokale politistasjonen, Ekhuruleni Metro Station, var det tilfeldig at de  gullgraverne ble funnet. Politiet patruljerte området i forbindelse med ulovlig dumping da de hørte om hjelp, skriver NEWS 24.

Etter nærmere undersøkelser fant de da de illegale arbeiderne som var fanget under flere store steinblokker.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er det rundt 200 gruvearbeidere som er fanget. Enkelte medier melder imidlertid om at det totale antallet innesperrede arbeidere er 30.

- 30 arbeidere skal være innesperret i en øvre del av gruva, mens ytterligere 200 er fanget i en nedre del, skriver NEWS 24.

Man antar at arbeiderne har vært fanget i gruva siden lørdag morgen. Nå forsøker redningsarbeiderne å sende ned vann til dem.

Gullgruva ved Beboni har vært stengt i en periode, men har ifølge Werner Vermaak, som representerer nødetaten ER24, ikke vært sperret av.

REDDES UT: To gruvearbneidere er reddet ut av den kollapsede gruva, søndag klokka 16.45, ifølge ER24. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE
REDDES UT: To gruvearbneidere er reddet ut av den kollapsede gruva, søndag klokka 16.45, ifølge ER24. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE Vis mer

- De har tatt ned av en forlatt gruvesjakt ikke var skikkelig lukket, sier han.

- Vi har så langt ikke fått rapporter om at noen skal være omkommet eller skadet, sier Vermaak til Reuters.

Ifølge Grant Stuart som er talsperson for «Gold One», er gruvearbeiderne i en sjakt som har vært stengt av med betong.

- De har gravd en tunnel rett ved siden av sjakta og det kollapset da bak dem, sier Stuart til NEWS 24, men tilføyer at også kraftig regn kan ha forårsaket kollapsen.

Illegal gruvedrift er et kjent fenomen i Sør-Afrika og dødsulykker skjer ofte. I 2009 døde 82 personer i en stor brann i den nedlagte gullgruva Harmony.

Dagbladet følger saken.

UOVERSIKTLIG:  Med væpnede vakter i nærheten jobber nå brannfolk og profesjonelle gruvearbeidere med å få oversikt over ulykken i Benoni. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE
UOVERSIKTLIG: Med væpnede vakter i nærheten jobber nå brannfolk og profesjonelle gruvearbeidere med å få oversikt over ulykken i Benoni. Foto: ER24 EMERGENCY MEDICAL CARE Vis mer
Hele Norges coronakart