Politiet hyller unggutter på sparkesykkel etter veskeran

- Det er utelukkende skryt som venter disse guttene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Vet du mer om denne saken? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): Klokka 16.03 fikk politiet melding fra et vitne som nettopp hadde sett at en kvinne ble fraranet veska si ved Kiwi på Trosterud.

- Tipseren sa også at fire unge gutter fulgte etter gjerningsmannen på sparkesykler, sier Christian Krohn Engeseth, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Det tok ikke mange minuttene før politiet fant guttene, som enkelt kunne utpeke den mistenkte gjerningsmannen. 12 minutter etter at politiet fikk den første meldingen var mannen, som er i 50-åra, pågrepet.

Nå får de fire guttene sin fortjente hyllest av Oslo-politiet, som skriver «Meget bra jobbet av guttene!!!» på Twitter.

- Det skulle bare mangle. De har selvfølgelig også fått skryt og ros av politipatruljen på stedet, sier Engeseth.

Han er imidlertid forsiktig med å oppfordre andre til å selv ta opp jakta dersom man ser noe kriminelt.

- Vi oppfordrer alle til å melde fra til politiet dersom man ser noe kriminelt. Men man må selv vurdere om man skal følge etter gjerningspersoner, i ulike settinger. Disse guttene holdt seg på avstand, og de var aldri i kontakt med gjerningspersonen. Så med tanke på utfallet så er det utelukkende skryt som venter for disse guttene, sier han.

Den mistenkte gjerningspersonen, som er en mann i 50-åra, er kjent for politiet fra før for mindre alvorlige forhold. Saken blir anmeldt, og mannen er kjørt i arresten.

Den fornærmede kvinnen i 40-åra ble ikke skadd i forbindelse med hendelsen.

- Men det viste seg at mannen brukte makt, da han rev veska ut av hendene til den fornærmede kvinnen. Det blir derfor ansett som et ransforsøk, sier Engeseth.