Politiet i Agder advarer mot falske hjemmehjelper

Ber nå eldre være på vakt og be hjemmehjelper legitimere seg før de får komme inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag banket en svensktalende kvinne på døra hos en eldre mann, som har hjemmehjelp.

- Hun var inne hos den eldre pasienten og tok penger fra lommeboka hans. Siden vi har hatt problem med dette tidligere, ikke bare i Agder med flere steder i Norge, synes vi det er greit å advare eldre mot falske hjemmehjelper, sier Ingrid Mæhre, operasjonsleder ved Agder politidistrikt.

Be om legitimasjon Hendelsen skjedde i Vennesla, og ble anmeldt samme dag. Politiet har foreløpig ikke noe godt signalement av personen. Den falske hjemmehjelpen fikk med seg rundt tusen kroner fra den eldre herremannen.

- Nå vil vi oppfordre eldre til å be om legitimasjon før de slipper inn hjemmehjelpene, sier Mæhre.

Det er altså ikke første gang at falske hjemmehjelper har lurt seg inn hos eldre. I april i fjor ble en 79 år gammel kvinne fra Buskerud frastjålet et betydelig beløp, etter at en kvinne ringte på og hevdet at det gikk et virus blant eldre i området. Mens pulsen ble sjekket, tok fremmede seg inn i kvinnens leilighet. De tømte et pengeskrin med gaver til barnebarna, og fikk med seg 200 000 kroner.  

Falske hjemmehjelper som hevdet de skulle måle blodtrykket på eldre, slo til flere steder i Oslo et par måneder tidligere samme år.  

Ivrige hjelpere I 2014 advarte politiet i Østfold om minst én mann som gikk rundt og spurte eldre om det var noe han kunne hjelpe med.  

I 2003 ble en 29 år gammel mann dømt til ett års fengsel etter å ha utgitt seg for å være hjemmehjelp. På den måten fikk han lurt til seg flere tusen kroner.