MISTENKELIG DØDSFALL: Marit Breiviks ektemann Niels Hertzberg (innfelt) døde 1. mars i år under en ferietur i Brasil. Nå har brasiliansk politi startet etterforskning av dødsfallet. Foto: NTB Scanpix, Norges Håndballforbund
MISTENKELIG DØDSFALL: Marit Breiviks ektemann Niels Hertzberg (innfelt) døde 1. mars i år under en ferietur i Brasil. Nå har brasiliansk politi startet etterforskning av dødsfallet. Foto: NTB Scanpix, Norges HåndballforbundVis mer

Politiet i Brasil etterforsker Niels Hertzbergs dødsfall

Satte i gang etterforskningen etter å ha sett obduksjonsrapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere generalsekretær i Håndballforbundet, Niels Hertzberg, døde 1. mars i år. Han var gift med tidligere landslagstrener Marit Breivik.

Hertzberg døde under en ferietur i Brasil. Breivik var ikke i Brasil da mannen døde, men hadde planlagt å dra ned litt seinere.

Den brasilianske avisa G1 Globo melder nå at politet i delstaten Rio Grande do Norte har satt i gang etterforskning av dødsfallet etter at de 25. mars mottok obduksjonsrapporten.

- Det skjedde umiddelbart etter at vi fikk den, sier politibetjent Karleide Fernandes til VG, som først omtalte saken i Norge

Hodeskader Fernandes sier til avisa at opplysningene politiet fikk etter dødsfallet, var at Hertzberg hadde falt fra en stol i feriehuset.

Ifølge G1 Globo viser obduksjonsrapporten at nordmannen døde som følge av en hjerneblødning og skader i ryggmargen, men at han også hadde hodeskader og kutt, samt blåmerker på knærne.

- Jeg tror ikke dette bare er en ulykke, sier politimester Alexandro Gomes til G1 Globo.

- Alle sår, blåmerker og alle andre skader er ikke forenlig med fall fra en stol. Vi mener at ingen stol er høy nok til at han kan få disse skadene, sier Fernandes til VG.

Hun sier at de har en idé om hva som kan ha skjedd, men ønsker ikke å utdype dette overfor avisa.

Ikke orientert Voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt er ikke blitt underrettet om etterforskningen av sin brasilianske motpart.

- Dette er ukjent for meg, sier avsnittets leder Grete Metlid til Dagbladet.

Heller ikke Utenriksdepartementet (UD) er underrettet om at etterforskning er igangsatt i Brasil.

- Vi ytte konsulær bistand rett etter dødsfallet - men siden da har vi ikke hørt fra brasilianske myndigheter, opplyser UDs pressevakt Svein Michelsen til Dagbladet.

Dagbladet følger saken.