Politiet i Brasil pågrep 150 festdeltakere

Brasiliansk politi arresterte mandag kveld om lag 150 personer som deltok på en fest hvor de angivelig feiret drap på flere politimenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 2. november har politiet i delstaten Sao Paulo blitt angrepet med maskingeværer og hjemmelagde bomber daglig. Mer enn 50 politistasjoner og politibiler er blitt rammet og tre politimenn er drept, mens mer enn tolv er såret. Politiet mener at en kriminell gjeng kalt Hovedstadens første kommando (PCC) står bak.

Etter å ha fått tips om at angrepene skulle feires, rykket 60 politifolk ut til en av Sao Paulos forsteder mandag kveld. Der fant de en festglad gjeng som skjøt med pistoler i lufta, ifølge myndighetene.

Politiet mener angrepene har sammenheng med at PCCs fengslede leder ikke har fått innvilget en søknad om lettere soningsforhold. Lørdag ble fem fanger som er knyttet til PCC, flyttet til et fengsel med svært høy sikkerhet etter at politiet fikk nyss om at et fangeopprør var under planlegging.

Myndighetene vurderer nå å etablere en spesialstyrke som skal slå ned på organisert gjengkriminalitet i Brasils mest voldelige delstater; Sao Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais og Espirito Santo.

(NTB-Reuters)