Politiet i Drammen jakter pyroman

- Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonslederen.

PÅTENTE BRANNER: Politiet i Drammen frykter at en pyroman går løs etter fire branner i helga. - Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt. I bakgrunnen Øvre Sund Bru som forbinder Strømsø-siden (t.v.) med Bragernes i Drammen. 
Foto: Henrik Laurvik/SCANPIX
PÅTENTE BRANNER: Politiet i Drammen frykter at en pyroman går løs etter fire branner i helga. - Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt. I bakgrunnen Øvre Sund Bru som forbinder Strømsø-siden (t.v.) med Bragernes i Drammen. Foto: Henrik Laurvik/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet) Politiet har iverksatt en bred og omfattende etterforsking etter at det i løpet av helgen har brent på fire ulike steder i Drammen sentrum.

Politiet i Drammen ser disse brannene i sammenheng.

- Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, i tillegg er det spor på stedet som tilsier at brannene er påtent, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.
 
Våknet av smell i huset Grøttland forteller at det var folk inne i det ene huset i Thornegata.

- En mann våknet av at det smalt i huset, sier Grøttland.

Videre skriver Drammens Tidende at begge brannene i Thornegata ble raskt slukket og ingen personer kom til skade i brannene. Det ubebodde huset i Rådhusgata skal ha fått større skader etter brannen.

Røykdykkere fra brannvesenet gikk gjennom bygget, og det ble ikke funnet noen personer inne i huset. 

Ønsker tips Natt til søndag brant det tre steder på Bragernes, og mandag morgen fikk brannvesenet melding om brann i Tordenskiolds gate 42 på Strømsø klokken 2.59.

Politiet har startet en bred og omfattende etterforskning av brannene og ber om tips fra publikum om hjelp, står det i en pressemelding fra politiet.

- Vi disponerer våre mannskaper så vi kan etterforske bredt, og er i den forbindelse interessert i å få informasjon fra publikum. Både i forhold til brannene som skjedde natt til søndag, men nå også fra brannen mandag morgen, sier fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon, Bård Olav Fossan.

Ingen skadd - Heldigvis har ingen kommet til skade i brannene foreløpig, men det er klart at tanken på at en person kan ha tent på hus i sentrum med vilje er skremmende. Vi skal være ute i byen og følge med for å gjøre byen trygg, sier Fossan videre.

Har du tips til politiet, kan du ta kontakt på 02800.