PÅTENTE BRANNER: Politiet i Drammen frykter at en pyroman går løs etter fire branner i helga. - Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt. I bakgrunnen Øvre Sund Bru som forbinder Strømsø-siden (t.v.) med Bragernes i Drammen. 
Foto: Henrik Laurvik/SCANPIX
PÅTENTE BRANNER: Politiet i Drammen frykter at en pyroman går løs etter fire branner i helga. - Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt. I bakgrunnen Øvre Sund Bru som forbinder Strømsø-siden (t.v.) med Bragernes i Drammen. Foto: Henrik Laurvik/SCANPIXVis mer

Politiet i Drammen jakter pyroman

- Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, sier operasjonslederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet) Politiet har iverksatt en bred og omfattende etterforsking etter at det i løpet av helgen har brent på fire ulike steder i Drammen sentrum.

Politiet i Drammen ser disse brannene i sammenheng.

- Alt tilsier at brannene er påtent fordi de har skjedd innenfor et lite geografisk område, i tillegg er det spor på stedet som tilsier at brannene er påtent, sier operasjonsleder Håkon Grøttland i Søndre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.
 
Våknet av smell i huset Grøttland forteller at det var folk inne i det ene huset i Thornegata.

- En mann våknet av at det smalt i huset, sier Grøttland.

Videre skriver Drammens Tidende at begge brannene i Thornegata ble raskt slukket og ingen personer kom til skade i brannene. Det ubebodde huset i Rådhusgata skal ha fått større skader etter brannen.

Røykdykkere fra brannvesenet gikk gjennom bygget, og det ble ikke funnet noen personer inne i huset. 

Ønsker tips Natt til søndag brant det tre steder på Bragernes, og mandag morgen fikk brannvesenet melding om brann i Tordenskiolds gate 42 på Strømsø klokken 2.59.

Politiet har startet en bred og omfattende etterforskning av brannene og ber om tips fra publikum om hjelp, står det i en pressemelding fra politiet.

- Vi disponerer våre mannskaper så vi kan etterforske bredt, og er i den forbindelse interessert i å få informasjon fra publikum. Både i forhold til brannene som skjedde natt til søndag, men nå også fra brannen mandag morgen, sier fungerende leder for etterforskningsseksjonen ved Drammen politistasjon, Bård Olav Fossan.

Ingen skadd - Heldigvis har ingen kommet til skade i brannene foreløpig, men det er klart at tanken på at en person kan ha tent på hus i sentrum med vilje er skremmende. Vi skal være ute i byen og følge med for å gjøre byen trygg, sier Fossan videre.

Har du tips til politiet, kan du ta kontakt på 02800.