Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i ferd med å miste troen på at Anne-Elisabeth Hagen er i live

Ingen livstegn på 120 dager.

POLITIINSPEKTØR: Politiinspektør Tommy Brøske redgjør for de siste fakta i den antatte bortføringen av Anne-Elisasbeth Hagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
POLITIINSPEKTØR: Politiinspektør Tommy Brøske redgjør for de siste fakta i den antatte bortføringen av Anne-Elisasbeth Hagen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
SE LIVE NÅ: Politiet om forsvinningssaken i Lørenskog. Video: Madeleine Liereng / NTB Scanpix Vis mer

SKI (Dagbladet): - Det er i større grad enn tidligere grunn til å betvile om Anne-Elisabeth Hagen er i live, sier politiinspektør Tommy Brøske på en pressekonferanse som startet kl. 12 i dag.

Det er 120 dager siden Hagen (69), som er gift med milliardæren Tom Hagen (68), forsvant fra sitt hjem på Lørenskog.

Politiet mener fortsatt det er mest sannsynlig at Hagen er blitt kidnappet.

Ingen livstegn

En av grunnene til at politiet nå begynner å miste troen på at Hagen fortsatt er i live, er at det ikke har kommet noen nye henvendelse fra antatte kidnappere etter at politiet gikk ut 11. februar og fortalte om en henvendelse fra den antatte motparten. De kom da ikke med noen bevis for at Hagen var i live, og det har ikke kommet noen siden.

- Vi kan ikke utelukke at det er flere plausible forklaringer på at det ikke kommer livsbevis. Det kan være et valg fra motpart. Men det kan også være at noe gikk galt under bortføringen, og at motparten derfor ikke er i stand til å gi livsbevis, sier Brøske.

Oppfordrer til kontakt

Det er 50 dager siden politiet for første gang gikk ut og informerte offentligheten om saken. Inntil da hadde politiet jobbet i all hemmelighet med saken.

Brøske sier det er «god grunn til å tro at Hagen er utsatt for en alvorlige straffbar handling». De utelukker ikke at Hagen fortsatt er i live.

- Vi kan ikke utelukke ny kontakt med en motpart framover, og vi oppfordrer derfor en antatt motpart om å gi livbevis, sier Brøske.

Han sier etterforskningen ikke er redusert og at saken fortsatt er prioritert.

- Det vil være spørsmål om dette vil endre politiets hovedmålsetning. Til det kan vi si at den er uforandret. Vi jobber fortsatt med å gjenforene Anne-Elisabeth Hagen med hennes familie, sier Brøske.

Kidnapperne skal ha framsatt et krav på nesten 90 millioner kroner i form av kryptovalutaen Monero, men politiet har rådet familien til å ikke inngå forhandlinger før de har fått bevis på at Hagen er i live.

Nye tips

Politiet har mottatt 1530 tips i saken, opplyser Brøske i dag. Mange av tipsene er allerede sjekket ut av saken.

- Tips som nå ikke virker relevante, kan plutselig vise seg å være det seinere i etterforskningen. Jeg vil rette en takk for tipsene som har kommet til politiet. Alle som har tipset oss, vil ikke bli kontaktet av oss, sier han.

Det er gjort krimtekniske undersøkelser både innendørs og utendørs hos Hagen-parets hjem på Fjellhammar i Lørenskog.

- Det er få konkrete spor fra åstedet å jobbe videre med. Vi kan ikke si noe om antall sporprøver eller gå inn i de konkrete svarene, sier han.

De to personene som ble fanget på overvåkningsvideo utenfor Tom Hagens arbeidsplass på morgenen 31. oktober, er fortsatt ikke identifisert. Brøske sier i dag at den ene mannen er 180 til 188 cm høy, mens den ene er 176 til 182 cm høy. Politiet vil fortsatt ha tips om disse mennene.

- Vi betrakter begge som fortsatt interessante, og har fått flere tips på navngitte personer. Disse er fulgt opp, men har ikke gitt konkrete resultater, sier han.

Politiet har ved hjelp av dykkere gjort søk i Langvannet, en innsjø som ligger like ved parets bolig.

- Det ble blant annet funnet bilskilt og mobiltelefon, men slik saken står nå, mener vi det er lite sannsynlige at disse funnene har noe med forsvinningen å gjøre, sier han.

FORSVANT: Milliardærkona Anne-Elisabeth Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Politiet antar at hun ble bortført på morgenen eller formiddagen. Dette vet vi. Video: Bones, Rydning, Storrusten. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!