Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over Storskog

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark ber russiske myndigheter avklare hvorfor seks asylsøkere slapp over grensen på Storskog tirsdag.

ASYLSØKERE: Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over storskog tirsdag. Bildet er av en norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen i 2016.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ASYLSØKERE: Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over storskog tirsdag. Bildet er av en norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er første gang noen har krysset grensen til Norge fra Russland og søkt asyl i Norge siden 30. november 2015.

De seks som kom tirsdag ettermiddag, er fra Armenia og tok seg til grensen med bil ved 13.30-tiden. Det er snakk om seks personer i alderen 4 til 58 år. Ingen av de seks hadde visum til Schengen-området.

Politiet i Finnmark forsøker nå å finne ut om dette er en ny praksis fra russisk side.

– Det holder vi på å finne ut av nå. Vi har bedt om svar på hvorfor de ble sluppet gjennom, sier politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt til NTB.

(©NTB)

Hele Norges coronakart