ASYLSØKERE: Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over storskog tirsdag. Bildet er av en norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen i 2016.
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
ASYLSØKERE: Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over storskog tirsdag. Bildet er av en norsk politikvinne sammen en gruppe asylsøkere på Storskog grensestasjon på den norsk-russiske grensen i 2016. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Politiet i Finnmark ber russiske myndigheter svare på hvorfor det kom asylsøkere over Storskog

Politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark ber russiske myndigheter avklare hvorfor seks asylsøkere slapp over grensen på Storskog tirsdag.

Dette er første gang noen har krysset grensen til Norge fra Russland og søkt asyl i Norge siden 30. november 2015.

De seks som kom tirsdag ettermiddag, er fra Armenia og tok seg til grensen med bil ved 13.30-tiden. Det er snakk om seks personer i alderen 4 til 58 år. Ingen av de seks hadde visum til Schengen-området.

Politiet i Finnmark forsøker nå å finne ut om dette er en ny praksis fra russisk side.

– Det holder vi på å finne ut av nå. Vi har bedt om svar på hvorfor de ble sluppet gjennom, sier politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt til NTB.

(©NTB)