Politiet i Førde etterlyser våte ungdommer

Lensmannen i Førde gikk torsdag ettermiddag ut med etterlysning av to ungdommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et vitne skal ha observert ungdommene på Hornesveien i Førde mellom klokken 7 og 8 søndag 6. juni. Ungdommene var våte på grunn av at det regnet, og ble sett mellom Kletten og idrettsbanen. Dette er drøye to kilometer fra stedet der Anne Slåtten (22) ble drept søndag 6. juni.

Lensmann Kjell Fonn forteller at de to ungdommene var mørke i håret og lyse i huden. Den ene var påtagelig høyere enn den andre. Den høyeste var tynn, den minste haltet. Lensmannen vil ikke antyde noen alder ut fra observasjonen som er gjort av dem. Han sier at begge så nordiske ut.

Uten sikre spor

Politiet i Førde står ellers fortsatt uten sikre spor etter personen som drepte Anne Slåtten. Men de ønsker fortsatt å kartlegge samtlige bevegelser i Førde rundt drapstidspunktet, også bevegelser et godt stykke fra drapsstedet.

Fredag skal alle bevegelser i området plottes inn på et kart og visualiseres under en pressekonferanse på Førdehuset klokken 16. En av hensiktene med dette skal være å forsøke å få klarhet i om samme person som har vært observert flere steder.

Samtidig arbeider politiet med innhenting av DNA-materiale. Flere unge menn i Førde skal frivillig ha avgitt spyttprøver til politiet. Hvor mange DNA-prøver som er hentet inn opplyser politiet ingenting om.

- Vi håper de tekniske sporene skal bringe oss videre, men det er et møysommelig arbeid, sier lensmann Fonn.

Gikk sammen

De to ungdommene som politiet nå etterlyser, gikk sammen og det var ikke noe spesielt med oppførselen deres. Tidspunktet observasjonen ble gjort på er årsak til politiets interesse.

- I tillegg var de våte av regnet, og det kan tyde på at de hadde vært ute en stund. Derfor kan de også ha sett noe, sier lensmann Fonn. Han håper ungdommene vil melde seg selv.

Det kommer stadig inn nye tips til politiet. Antallet tips har passert 300. Tipset om de to ungdommene kom torsdag. Lensmannen sier at det ikke er unaturlig at tips kommer inn såpass lenge i ettertid i slike saker.

Påfallende

Lensmannen har tidligere sagt at det er påfallende at ingen har sett Anne Slåtten nær drapsstedet om morgenen søndag 6. juni. Siste observasjonen av henne er gjort 800 meter fra drapsstedet i Angedalsveien i Førde sentrum, ifølge politiet.

- Dette er påfallende i den grad at gangveien hun fulgte ligger helt inntil bilveien. Flere har kjørt forbi. Det kan naturligvis ha en naturlig forklaring at disse ikke har observert henne, sier Fonn.

Han vil på ingen måte si at politiet nærmer seg en løsning og «puster gjerningsmannen i nakken».

- Men vi håper naturligvis at gjerningsmannen føler det slik, at vi puster vedkommende i nakken, sier lensmannen i Førde.

(NTB-Kjell Herskedal)