Politiet i Hedmark mottok nødmeldingen fra Holger

Politiet: Operatøren oppfattet det ikke slik at kvinnen befant seg i en potensielt livstruende nødsituasjon.

- BLE IGNORERT: Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
- BLE IGNORERT: Holger Gustavsen hevder han ble ignorert av politiet da han ringte om forfrosset venninne. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 1. nyttårsdag ble en kvinne (34) funnet frosset i hjel ved Sagtunet på Årnes i Nes kommune på Romerike.

Vennen Holger Gustavsen har hele tiden sagt at han ringte politiet om den livstruende situasjonen, men Romerike politidistrikt har gått gjennom sine logger og ikke funnet noen henvendelser.

Nå viser det seg at det var politiet i Hedmark som mottok telefonen.

- Vi kan etter å ha søkt gjennom vår lydlogg, bekrefte at Operasjonssentralen i Hedmark mottok en samtale fra Holger Gustavsen natt til 1. januar 2011. Samtalen kom inn som en ordinær telefonsamtale, ikke på nødtelefon, og er registrert mottatt som innkommet samtale hos oss kl 0438, sier politiinspektør Tor Magne Kalland, leder av Felles operativ enhet i Hedmark politidistrikt, i en pressemelding.

Ikke oppfattet som nødsituasjon Hedmark politidistrikt har gått gjennom lydloggen med fokus på relevante samtaler natt til 1. januar 2011, idet flere opplysninger ut fra etterforskningsmaterialet i saken tilsa at det skulle ha blitt ringt til vår operasjonssentral og bedt om hjelp til å finne kvinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer