SELGER SEX FORAN STORTINGET: I fjor skrev Dagbladet om hvordan sex ble solgt åpenlyst foran Stortinget og rundt Eidsvolds plass i Oslo.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SELGER SEX FORAN STORTINGET: I fjor skrev Dagbladet om hvordan sex ble solgt åpenlyst foran Stortinget og rundt Eidsvolds plass i Oslo. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Politiet i Hordaland vil beholde sexkjøpsloven

Det er flertall på Stortinget for å oppheve sexkjøpsloven, men politiet i Hordaland mener loven har vært en suksess, og advarer mot å fjerne den, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - I det øyeblikket man fjerner sexkjøpsloven, tror jeg dessverre mye av politiets søkelys på prostitusjonsarenaen vil forsvinne, sier statsadvokat Rudolf Christoffersen i Hordaland til VG.

Han påpeker at det ved nyttår i år var 28 rettskraftige dommer for menneskehandel i Norge. Hordaland politidistrikt står for 14 av sakene. Tre saker dreide seg om barn som ble seksuelt utnyttet.

Christoffersen mener sexkjøpsloven hjelper politiet til å ta menneskehandlerne.

- Loven bidrar til økt oppmerksomhet fra politiet mot sexmarkedet, og dermed avdekker vi også flere menneskehandelssaker. Jeg mener sexkjøpsloven også bidrar til bedre vern for de unge ofrene, sier Christoffersen.

Han er kritisk til bildet som skapes av prostitusjon som samtykkende sex mellom to voksne mennesker.

- Det store flertallet av prostituerte i Norge er utenlandske jenter, fortrinnsvis fra Nigeria. Norske prostituerte bidrar til å skape et bilde av en prostituert som er uavhengig av halliker og menneskehandlere. Dette er ikke representativt for det tvangs- og trusselregimet svært mange utenlandske jenter arbeider under i Norge, fremholder han. (©NTB)