Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Kristiansand: - Vi står overfor et drap

To personer siktet for drap eller medvirkning til drap.

ETTERFORSKER: Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i bydelen Hånes i Kristiansand natt til lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall i bydelen Hånes i Kristiansand natt til lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand i dag opplyste politiet at de har iverksatt drapsetterforskning etter at en person ble funnet død i en leilighet i bydelen Hånes i går kveld.

Politiet rykket ut til adressen i går kveld klokka 23.05, sammen med ambulanse. Like over midnatt bekreftet politiet at de antok at det kunne ligge noe kriminelt bak.

Flere i boligen - Politiets kriminalteknikere har arbeidet i boligen i natt, og foretatt undersøkelser som viser at vi står overfor et drap, sier påtaleleder Terje Kaddeberg Skaar under pressekonferansen.

Han forteller at avdøde er en mann i 60-åra med iransk opprinnelse.

- Han har bodd i Kristiansand med sin familie i mange år. I boligen var det flere til stede, som er blitt innbragt til politistasjonen i Kristiansand, sier Skaar.

Kvinne siktet Politiet har siktet to personer for drap eller medvirkning til drap på mannen, opplyser Skaar videre. Han vil ikke gi noen detaljer om disse personene, eller deres relasjon til avdøde.

Advokat Christian Faye Ree er forsvarer for en av de to siktede.

- Min klient er en voksen kvinne. Jeg er ikke kjent med hennes relasjon til avdøde, eller hvordan hun stiller seg til siktelsen, sier Faye Ree til Dagbladet.

Han forklarer at han trolig vil ha mer informasjon om dette etter et avhør som er planlagt i ettermiddag.

Dagbladet har så langt i dag ikke kommet i kontakt med forsvareren til den andre siktede, advokat Knut Henning Larsen.

Før pressekonferansen var politiet svært tilbakeholdne med informasjon om dødsfallet. De ønsket ikke å kommentere om hvorvidt noen var mistenkt, pågrepet og siktet i saken, og de ville heller ikke gi noen detaljer om avdøde, som for eksempel kjønn eller alder.
 
- Synlige skader - Det jeg kan si, er at personen hadde tilknytning til adressen, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til NTB.
 
- Det etterforskes som et mistenkelig dødsfall på grunn av hvordan det så ut på åstedet. Vi fant grunn til å gjøre undersøkelser, men jeg kan ikke gå i detaljer om dette, sier han også.

Ifølge Fædrelandsvennen skal den døde ha synlige skader.

Krimteknikere fra politiet har i dag arbeidet på åstedet, og et stort område rundt boligen har vlitt sperret av. I tillegg driver politiet taktisk etterforskning.

- Vi skal avhøre noen som vi håper kan belyse saken. Jeg kan dessverre ikke si noe om hvilken tilknytning disse har verken til avdøde eller til adressen, sier Eide til NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram