Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Brann i London:

Politiet i London vurderer drapssiktelse etter Grenfell-brannen

Brannen startet i et kombiskap. Byggets isolasjon har ikke bestått sikkerhetstester, opplyser politiet.

DRAP?: London-politiet sier de vurderer å ta ut siktelse for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower. Foto: REUTERS/Toby Melville
DRAP?: London-politiet sier de vurderer å ta ut siktelse for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): London-politiet sier de vurderer å ta ut siktelse for uaktsomt drap etter brannen i Grenfell Tower. Det fordi både isolasjonen og flisene på bygningen ikke skal ha bestått brannsikkerhetstester, skriver The Guardian.

Det opplyser London-politiet på en pressekonferanse fredag formiddag.

Brannfarlige materialer

Etterforskningen har avdekket at bygningen var kledd og isolert med brannfarlige materialer. De undersøker nå videre spørsmålet om det var ulovlig bruk av materialet.

Brannen skal ha startet i et kombinert fryser og kjøleskap og skal dermed ikke være påsatt, bekrefter politiet.

Kombiskapet var av modellen Hotpoint FF175BP. Produsentene av kombiskapet skal være kontaktet og modellen skal ikke ha blitt tilbakekalt tidligere.

Politiet har prøvd å komme til bunns i hvorfor brannen spredde seg så raskt. Materialet fra både inni og utenfor bygget er dermed testet, og resultatet skal være at de var svært brennbare.

Ifølge politiet er dødstallene etter den katastrofale brannen i en høyblokk steget til 9 bekreftet, men antallet som er antatt døde er 79.

Theresay May har varslet at dødstallene kan stige ytterligere.

Torsdag skal statsministeren ha nektet å svare på om kledningen på høyblokka, som har blitt sett på om en av grunnene til at brannen skal ha spredd seg så raskt, er ulovlig å bruke eller ikke.

STORBRANN: Mange mistet livet i storbrannen i blokka Grenfell Tower, som er 24 etasjer. Over 70 personer får behandling på sykehus. Video: CNN Vis mer

Advarer andre

Tusenvis av andre høyblokker rundt i Storbritannia har nå blitt advart om at hjemmet deres har samme kledning som Grenfell Tower hadde.

Det er anslått at rundt 600 høyblokker i landet har en slik kledning, og det skal være sannsynlig at noen av disse er brannfarlige.

Eksperter sier nå at flere kan ha blitt drept av ekstremt giftig hydrogencyanid-gass, også kjent som blåsyregass, som dannet seg da isolasjonen i de brennbare byggeplatene på utsiden av bygget brant

Det har også tidligere kommet fram at en beboerorganisasjon skal ha varslet gjentatte ganger om feilkoblinger og brannfare, blant annet på en blogg der de beskrev et branntilløp tilbake i 2013.

Så sent som i fjor ble blokka renovert for 100 millioner kroner.

600 personer bodde i de 120 leilighetene i den 24 etasjers høye blokka, og dermed står mange hundre nå uten tak over hodet. Men nå vil mange av dem kunne flytte inn luksuriøse omgivelser

I RUINER: London-politiet publiserte denne videoen 18. juni. Den viser de store ødeleggelsene etter brannen som i skrivende stund har drept minst 79 mennesker. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!