Politiet i Malmö lager gjeningsmannsprofil

Intens jakt i Malmö.

INTENS JAKT PÅ GJERNINGSMANNEN En mann har skutt 17 eller 18 mennesker i gatene i Malmø det siste året. Fellestrekket for dem aller er at de er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
INTENS JAKT PÅ GJERNINGSMANNEN En mann har skutt 17 eller 18 mennesker i gatene i Malmø det siste året. Fellestrekket for dem aller er at de er invandrere i Sverige, de fleste mørkhudet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 15-17 mennesker har så langt blitt ofre for den såkalte «nye lasermannen» som skyter på tilfeldige personer med innvandrerbakgrunn i Malmö.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot, og politiet i Malmö setter nå inn alt de har av ressurser for å hindre at flere blir rammet.

- Vi satser med full kraft, sier JB Cederholm ved länskriminalpolisen i Skåne til den svenske avisen Expressen

Skånepolitiet får nå hjelp av «rikskriminalpolisens gärningsmannagrupp», som skal lage en profil på en gjerningsmann.

Politiet vil gå gjennom alle vitneforklaringer igjen, og bearbeide strømmen av tips som kommer inn. Det ventes også på analyser som gjøres av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

Politiet ønsker ikke å kommentere om det har blitt funnet biologiske spor på noen av åstedene, og om hva slags resultat de forventer seg.

- Men det finnes en teknisk sammenheng mellom hendelsene, bekrefter JB Cederholm.

Ekstra mange sivile og uniformerte politi er nå ute i Malmös gater. Alle skuddene har blitt avfyrt etter mørkets frembrudd, og politiet vil derfor sette flere uniformerte politimenn på jobb også på kveldstid i byen.

- Men det er vanlig, hederlig politiarbeide som gjelder, understreker JB Cederholm.