Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Midtre Hålogaland beklager

Pårørende følte seg avvist da de ringte politiets operasjonssentral under skytingen på Utøya.

POLITIET BEKLAGER: Pårørende følte seg avvist da de ringte politiets operasjonssentral under skytingen på Utøya. - Hvis dette er tilfelle, er det forferdelig. Det som beskrives, skal ikke skje, sier politiinspektør Magne-Hugo Nilsen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
POLITIET BEKLAGER: Pårørende følte seg avvist da de ringte politiets operasjonssentral under skytingen på Utøya. - Hvis dette er tilfelle, er det forferdelig. Det som beskrives, skal ikke skje, sier politiinspektør Magne-Hugo Nilsen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Midtre Hålogaland beklager at pårørende følte seg avvist da de ringte politiets operasjonssentral under skytingen på Utøya.

Geir Johnsen i Lavangen Arbeiderparti i Troms hevder at han ikke ble trodd da han ringte politiets nødtelefon for å varsle om at barna hans ble beskutt på Utøya fredag. Han hadde en sønn og en datter på AUF-leiren.

- Operasjonssentralen mottok en rekke henvendelser fra pårørende fra rundt klokken 17.30 om at det pågikk skyting på Utøya, og at en rekke ungdommer allerede var blitt skutt. Disse opplysningene ble videreformidlet til Søndre Buskerud politidistrikt, som opplyste at Utøya var i Nordre Buskerud politidistrikt, og at de allerede var kjent med saken, sier politiinspektør og leder ved operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt Magne-Hugo Nilsen i en pressemelding.

Ringte flere ganger Geir Johnsen sier at han måtte ringe nødnummeret en rekke ganger før han fikk kontakt med politiet. Ifølge hans egen telefonlogg gikk det fire minutter fra han tok første telefon og til han fikk kontakt.

- Vi sto klare til å spise middag da telefonen ringte. Det var datteren vår som var på Utøya på AUF-leir sammen med broren sin. Hun fortalte at det var løsnet skudd på øya, og at det brøt ut panikk. Jeg ba ungene komme seg i dekning, forteller Johnsen til Narvik-avisa Fremover.

- Det som skjedde da var at jeg rett og slett ikke ble trodd da jeg fortalte hva datteren min på Utøya fortalte meg. Jeg fikk beskjed om at hvis dette var tilfelle, så fikk barna ringe selv, sier han til avisa.

Frustrert Følelsen Johnsen satt med under samtalen med politiet var at han rett og slett ikke ble trodd. Mot slutten av samtalen, som han selv anslår å ha vart i to - tre minutter, innrømmer han at frustrasjonen tok taket.

- Jeg tror jeg sa noe som «Det var ikke mye hjelp å få hos deg, jævla kjerring». Da fikk jeg til tilsvar at jeg ikke skulle kalle henne ei kjerring. Og jeg skjønte at det ikke var hjelp å få her, sier han.

Vi undersøke saken Politiet beklager saken, men kan ikke bekrefte hendelsesforløpet.

- Hvis dette er tilfelle, er det forferdelig. Det som beskrives, skal ikke skje, sier politiinspektør Magne-Hugo Nilsen.

Han opplyser i en pressemelding at operasjonssentralens håndtering av saken vil bli gjenstand for nærmere undersøkelser.

(NTB)