Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Mumbai oppretter selfie-frie soner etter dødsulykker

Tre jenter falt i vannet.

 SELFIE-FRIE SONER: Politiet i Mumbai har lokalisert seksten steder hvor det er farlig å ta bilde av seg selv. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE/FILES
SELFIE-FRIE SONER: Politiet i Mumbai har lokalisert seksten steder hvor det er farlig å ta bilde av seg selv. Foto: AFP PHOTO/Indranil MUKHERJEE/FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i den indiske millionbyen Mumbai er i ferd med å lokalisere og markere steder i byen hvor det skal bli forbudt å ta selfie.

Tiltaket er et forsøk på å forhindre at folk setter seg selv i fare mens de tar bilder av seg selv.

- Vi holder på lokalisere punkt i byen hvor det ikke blir lov til å ta selfier, fortalte en politibetjent det indiske nyhetsbyrået PTI, ifølge The Hindu.

Jenter falt i vannet

Tiltaket kommer etter at tre indiske jenter falt i Arabiahavet i det var i ferd med å ta bilder av seg selv. Jentene skal ha mistet balansen da steinen de sto på ble tatt av tidevannet.

To av jentene ble reddet av en lokal gutt som var i nærheten, mens en annen mann druknet da han hoppet ut i vannet på nytt for å lete etter den tredje jenta som fortsatt ikke er funnet.

Politiet har lokalisert seksten steder langs kysten av Mumbai de mener det er farlig å ta bilder. Det inkluderer turiststedene Girgaum Chowpatty Beach og promenaden Marine Drive.

Russland advarer mot selfies

India er ikke det første landet som advarer mot å ta vågale selfier. I fjor gikk Russland ut og advarte mot at kule selfier kan koste en livet etter at flere alvorlige selfie-ulykker hadde rammet russerne.

- Vi har merket et økende antall ulykker forårsaket av folk som liker å ta bilde av seg selv. Dette er et stort problem, sa Yelena Alexeyeva, en talskvinne for innenriksministeren til AFP.

Russisk politi og myndighetene startet kampanjer for å få bukt med ulykkene.

- En kul selfie kan koste deg livet, sa Alexeyeva.

Flere drept i selfie-ulykker enn i haiangrep

Ifølge det amerikanske nettstedet Mashable var det flere som mistet livet i 2015 i «selfieulykker» enn i haiangrep.

I mai skjøt ei 21 år gammel kvinne fra Moskva seg selv i hodet mens hun skulle posere med en pistol. Kvinnen ble alvorlig skadd, men overlevde.

En tenåring omkom samme måned da han skulle ta et bilde mens han klatret på togskinner. Han omkom etter at han kom i kontakt med strømlinjene.

I januar sprengte to unge menn seg selv i lufta etter at de poserte med en håndgranat. Mobiltelefonen og selfien overlevde eksplosjonen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media