Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i New York skjøt tre menn i utdrikningslag

Skutt og drept av politiet på sin egen bryllupsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politifolkene løsnet 50 skudd mot bilen der de tre ubevæpnede vennene satt. De hadde vært på strippeklubb for å drikke ut den ene. De kom aldri hjem. 

Brudgomen Sean Bell (23) hadde ingen sjanse da 21 av skuddene gjennomboret bilen han kjørte. Vennen Joseph Guzman (31) satt i passasjersetet foran, og ble truffet av minst 11 skudd. Trent Benefield (23) satt i baksetet ble truffet av tre skudd.

Tømte magasinene

Mens Guzman svever mellom liv og død på Mary Immaculate Hospital, skal tilstanden til Benefield være alvorlig men stabil.

De tre vennene hadde akkurat avsluttet sitt utdrikningslag på strippeklubben Calua Cabaret i New York tidlig lørdag morgen.

Det er fremdeles uklart hvorfor politiet åpnet ild på en så massiv måte mot bilen de tre satt i. En av politimennene avfyrte alene 31 skudd - to fulle magasiner - mot bilen.

Trodde de hadde våpen

Politimester Raymond Kelly opplyste i natt at politimennene trodde en av de tre kunne ha et våpen, men ingen våpen ble funnet i bilen eller på de tre etter skytingen.

RASENDE: Pastor Al Sharpton (i midten) snakker med pressen utenfor sykehuset hvor to av mennene som ble skutt av politiet befinner seg. Til venstre for ham står moren til Trent Benefeld, til høyre Ebony Guzman, Joseph Guzmans kone. Foto: AP
RASENDE: Pastor Al Sharpton (i midten) snakker med pressen utenfor sykehuset hvor to av mennene som ble skutt av politiet befinner seg. Til venstre for ham står moren til Trent Benefeld, til høyre Ebony Guzman, Joseph Guzmans kone. Foto: AP Vis mer

- Selv om det er for tidlig å konkludere rundt skytingen, vet vi at politimennene på stedet hadde grunn til å tro at en reaksjon som involverte et skytevåpen var i ferd med å skje, og de forsøkte å stoppe det, sa New York-ordfører Michael Bloomberg i natt.

Det fryktes at skytingen vil vekke voldsomme reaksjoner, spesielt i det afroamerikanske miljøet. Alle de tre var afroamerikanere, og flere tilfeller av politivold i USA den siste tiden har ført til en ny bølge av beskyldninger mot politiet for rasisme og diskriminering.

Spanet på strippeklubben

Sivilt politi var på plass både inne på og utenfor strippeklubben før den fatale skytingen fant sted.

Klubben har lenge vært i politiets søkelys. Ifølge politimester Kelly har stedet en notorisk historie som omhandler narkotika, prostitusjon og brudd på våpenlovgivningen.

Derfor var sivile spanere på plass for å dokumentere ulovligheter. Med en anmerkning til ville politiet ha hjemmel til å stenge strippeklubben for godt.

Da de tre intetanende vennene forlot klubben i bil, skal de i følge politiet ha kjørt på en av de sivile politispanerne og deretter truffet politiets sivile varevogn der avlyttingssentralen var skjult.

Ingen av politimennene skal ha blitt skadet, men skuddene falt umiddelbart etter.

Familien i sjokk

Skuddene mot de tre og drapet på Bell har ført til sterke reaksjoner fra familiene til de involverte og lokale lederskikkelser. - Alt jeg vet er at de var ute og feiret, sier Denise Ford som er moren til en av de overlevende. Han som ble drept skulle gifte seg i dag, sier Ford, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

image: Politiet i New York skjøt tre menn i utdrikningslag

- Ingen grunn til å skyte

- Politiet hadde ingen grunn til å skyte, sier den svarte borgerrettighetslederen Al Sharpton og sier at familiemedlemmer har fortalt at det ikke var våpen i bilen til de tre unge mennene.

- Dette er ekstremt alarmerende og må etterforskes grundig, sa Sharpton.

Etter å ha besøkt Trent Benefield og Joseph Guzman som ligger såret på Mary Immaculate Hospital var Sharpton rasende etter å ha funnet dem festet til sykehussengene med håndjern. Sharpton forteller at en av mennene har 17 skuddsår, og at den andre mannen var skutt tre ganger.

- Vi er ikke imot politiet, sa Sharpton, - Vi er imot politivold.

Aldri skutt før

- Skytingen fant sted rett etter 0400 lokal tid i nærheten av en kabaret i Queens, det er ingen rapporter om at noen fra politiet er skadet, sa politioffiser Kathleen Price like etter hendelsen.

Så mange som åtte politimenn var involvert, hvorav fem avfyrte skudd. Ingen av disse tjenestemennene skal ha avfyrt skudd i tjenesten tidligere, opplyser politimesteren.

Ifølge ham utelukkes det ikke at en fjerdemann var med i bilen, men klarte å flykte under kuleregnet.

ÅSTEDET: Bilen de tre mennene satt i var på vei bort fra strippeklubben Kalua i Queens da politiet åpnet ild. Trent Benefeld (23), Joseph Guzman (31) og Sean Bell (23), som hadde utdrikningslag, ble skutt av politiet rett etter at de forlot klubben lørdag morgen. Benefeld og Guzman ligger på sykehus, mens Bell døde som følge av skuddskadene.
UNDERSØKELSE: Politiet undersøker bilen de tre mennene satt i da politiet åpnet ild.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!