Det er økt politinærvær i Oslo sentrum etter hendelsene i Stockholm. Foto: Stian Haraldsen
Det er økt politinærvær i Oslo sentrum etter hendelsene i Stockholm. Foto: Stian HaraldsenVis mer

Politiet i Norges største byer innfører midlertidig bevæpning

Etter hendelsene i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i de største byene og ved Oslo lufthavn Gardermoen har besluttet midlertidig bevæpning inntil videre. Det er også iverksatt økt tilstedeværelse ved de største byene, skriver politiet i en pressemelding.

Det skjer etter at en lastebil pløyde inn i en folkemengde på Drottningsgatan i Stockholm sentrum like før klokka 15.00. Stockholms-politiet bekrefter at minst tre personer er omkommet og et større antall skadd.

STOCKHOLM: Sveriges Statsminister Stefan Löfven møtte pressen like etter at en lastebil kjørte inn i en folkemengde i Stockholm i formiddag. Video: Expressen Vis mer

Politiets situasjonssenter følger nøye med på det som skjer i Stockholm og har kontakt med svensk politi, opplyser politiet.

PST foretar vurderinger av om hendelsen påvirker trusselbildet i Norge, og politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterlige tiltak her hjemme.

- Vi vurderer situasjonen forløpende. Vi er kjent med hendelsen i Sverige, og vi ser hvorvidt helsen i Stockholm har betydning for trusselbildet i Norge. Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner nå, sier Martin Berntsen, seniorrådgiver i PST, til Dagbladet.

Han forteller at det er mulig at PST kommer med mer informasjon utover kvelden.

Norsk UD sier de jobber med å finne ut om nordmenn er rammet av terroren.

- Ambassaden kartlegger hvorvidt nordmenn er berørt. Foreløpig er ingen andre tiltak iverksatt, opplyser UDs pressevakt Ane Haavardsdatter Lunde til Dagbladet klokka 16.40.

RØYK: Dette er bilder som viser sekundene etter at lastebilen kjørte inn i en bygning i Stockholm sentrum. Video: Emil Stenqvist / Twitter Vis mer