Politiet i Oklahoma jakter seriedrapsmann

Hvit mann i pickup har skutt fem svarte personer. Tre av dem er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i den amerikanske delstaten Oklahoma jakter på en væpnet mann som har skutt mot fem personer de siste dagene. Tre av dem er døde, og to er kritisk skadd.

Alle de fem som er skutt er svarte, og politiet frykter de står overfor rasemotivert hatkriminalitet. De beskriver drapsmannen som en hvit mann som kjører en hvit pickup.

Tre menn og en kvinne ble truffet i samme område i den nordlige delen av Tulsa i 1-tida natt til fredag, mens liket av enda en mann ble funnet i et annet nabolag i en svart bydel fredag morgen. Alle ofrene er blitt skutt mens de har gått langs gata. Politiet tror ikke at de kjente hverandre.

Det første offeret, Dannaer Fields (49), ble funnet omtrent kl. 01 natt til fredag lokal tid. Tre minutter senere fant politiet to andre menn, som var skutt og skadet, to kvartaler unna. Omtrent kl. 01.50 fant de Bobby Clark (54) skutt og drept like i nærheten. Og kl. 08.30 ble det tredje drapsofferet, William Allen (31), funnet skutt og drept, melder lokalavisa Tulsa World.

FBI bistår nå det lokale politiet i etterforskningen, som har fått navnet « Operation Random Shooter».

- Vi skal gjøre det som skal til for å ta vedkommende, sier Chuck Jordan, sjef i det lokale politiet, ifølge Tulsa World.

Han sier det er for tidlig å konkludere med at drapene er rasistisk motivert, selv om det kan være en logisk teori.

- Vi trenger deres hjelp. Dette er ingen lek, sa borgermester i Tulsa, Dewey Bartlett da han ba om tips fra publikum lørdag.

Lokalbefolkningen frykter nye drap.

- Vi er alle nervøse. Jeg har en sønn på 15 år. Jeg kommer ikke til å slippe ham ut av huset nå, sier Renaldo Works (52) til nyhetsbyrået AP

(Dagbladet/NTB)


FULL ETTERFORSKNING: Politifolk fra naboområdet Osage har kommet til for å hjelpe sine kolleger i Tulsa med etterforskningen. Foto: REUTERS/Larry Papke/Scanpix
FULL ETTERFORSKNING: Politifolk fra naboområdet Osage har kommet til for å hjelpe sine kolleger i Tulsa med etterforskningen. Foto: REUTERS/Larry Papke/Scanpix Vis mer