Politiet i Oslo bruker 240 dager på å besvare klager

Fire ganger bedre i Stavanger.

LANG VENTETID: Oslo politidistrikt har lang saksbehandlingstid på klager.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANG VENTETID: Oslo politidistrikt har lang saksbehandlingstid på klager. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Det tar nesten fire ganger så lenge å få svar på klage fra Oslo-politiet som fra politiet i Stavanger, viser tall fra Statens sivilrettsforvaltning.

Politiet i Oslo bruker 240 dager på å svare, før de sender klagen videre til Statens sivilrettsforvaltning. Der er ventetiden på 330 dager.

I Stavanger svarer politiet etter bare 63 dager, mens politiet i Bergen har 99 dagers ventetid, viser tall som Aftenposten har innhentet.

Etter Oslo er det i Vestfinnmark politidistrikt at det er lengst ventetid. Deretter følger Vestoppland og Østfold. Politiet i Helgeland, Nordre Buskerud og Sunnhordland er raskest, men de mottar også langt færre klager.

De siste fem årene har 2.500 mennesker krevd erstatning for urettmessig fengsling og straffeforfølgelse etter at Stortinget i 2004 innførte nye regler for å styrke rettssikkerheten. Folk som har blitt fengslet, avlyttet og ransaket av politiet kan dermed klage etter å ha blitt frikjent eller fått saken henlagt.

I Oslo har 90 personer hittil i år fått behandlet klager. Over halvparten har fått medhold. En stor andel av dem er utlendinger. (NTB)