Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Oslo: Det sklir biler av veien overalt

Flere politidistrikter varsler natt til lørdag om vanskelige kjøreforhold grunnet glatte veibaner og snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare i Oslo politidistrikt har de rykket ut på sju-åtte trafikkhendelser etter midnatt.

- Vi har veldig mange trafikkrelaterte hendelser i natt. Det sklir biler overalt, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like før klokken 3 natt til lørdag.

- Heldigvis har det ikke vært snakk om store personskader, men vi må rykke ut for å finne ut av alvorlighetsgraden, og i tillegg eventuelt hjelpe til med dirigering, sier han.

Ved 3-tiden var to biler involvert i et uhell ved Skulleruddumpa. Og tidligere på kvelden havnet en bil på taket på Romsås i en singelulykke.

Ved 04-tida hadde meldingene om trafikale problemer begynt å avta, men Jøkling avviser ikke at det kan komme til å bli større problemer når folk våkner og skal ut med biler på lørdagshandel eller andre helgeaktiviteter.

- Når det har vært så mange hendelser i natt, så kan man jo tenke seg hvordan det kan bli, sier Jøkling til Dagbladet.

- Vi oppfordrer folk som ikke må kjøre til å la bilen stå. Og må du ut så må du kjøre forsiktig. Det er glattere enn mange tror.

Han forteller at det er nullføre og veldig sleipt på veiene.

Det har også utenlandske vogntogsjåfører på sommerdekk fått merke. Politiet har fått inn flere meldinger om vogntog, fra utlandet, som står og spinner på sommerdekk.

Også Vegtrafikksentralen har lørdag morgen gått ut med en advarsel.

«Grunnet snøfallet siste døgn er det stedvis vanskelige kjøreforhold over hele Østlandet», skriver de på Twitter.

Tre biler utfor veien

Det er også kaos i flere politidistrikter i landet. Utenfor Rygge i Østfold havnet tre biler utenfor veien rundt klokken 1.

- Det er tre biler som har havnet utenfor veien og venter på bilberging, i tillegg skal en eller to andre biler være involvert, fortalte operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt til NTB klokken 1.25.

Det er ikke meldt om personskader, men noen av kjøretøyene skal ha fått materielle skader.

- Det er svært glatte kjøreforhold og redusert fremkommelighet på stedet, advarer Sveen og ber bilister kjøre etter forholdene.

Politiet har også kontaktet veitrafikksentralen og bedt om at det blir brøytet på stedet.

Havnet i fjellveggen

Tidligere fredag kveld, rundt klokken 22, havnet en bil i fjellveggen ved Rakkestadveien i det samme politidistriktet. Det medførte store materielle skader, men ingen skader på sjåføren. Også der ble det meldt om glatte veier.

Bilister har havnet i trøbbel andre steder på Østlandet. I Sørøst politidistrikt havnet en bil på siden i Larvik like over klokken 23. To og en halv time senere meldes det om et utenlandsk kjøretøy som har kjørt seg fast og sperrer veien på Notodden i Kongsberg.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!