Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Oslo etterforsker nok en skyteepisode

Fikk melding om skyting natt til søndag. Knytter hendelsen opp mot skytinga på Lambertseter.

SKYTEEPISODE: Natt til mandag rykket politiet ut etter meldinger om skudd avfyrt på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skyteepisodene i Oslo natt til mandag, er foreløpig de siste i rekken i hovedstaden. En polsk mann i 30-åra døde tirsdag på Ullevål sykehus som følge av skadene han fikk etter skytinga på Bjørndal.

Etter å ha blitt funnet utendørs ved et garasjeanlegg omkring klokka 6 mandag morgen, ble han fraktet til sykehuset med omfattende skader. Men livet stod ikke til å redde, og en person er siktet for drap.

Melding om skudd døgnet før

Det politiet imidlertid ikke gikk ut med da de orienterte om skytingene, var at de hadde fått melding om nok en hendelse natta før.

Så sent som på pressekonferansen onsdag ble det holdt fast på at det hadde vært to tilfeller av skyting. Men Dagbladet er kjent med at dette ikke skal ha vært de eneste.

Nå bekreftes opplysningene av leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid.

- Vi fikk melding fra noen som hadde hørt smell eller skudd natt til søndag. Meldinga kom til oss 00.33, og vi etterforsker nå denne videre. Dette skjedde i området omkring Jordal og Kampen, sier Metlid.

Sammenheng med Lambertseter

En patrulje skal ifølge lederen ha blitt sendt til stedet etter meldinga, men det er først senere at man har begynt å se sammenhengen mellom hendelsene.

- Vi anser det sånn at denne skytinga henger sammen med den på Lambertseter natt til mandag, sier Metlid.

Burde dere ikke gått ut og informert om dette tidligere?

- Vi rykket som sagt ut, uten å finne noen i området. Fram til nå har informasjonen vært vurdert slik at vi ikke gikk ut med den. Men nå som vi setter opplysningene i sammenheng med skytinga på Lambertseter, velger vi å bekrefte dette, sier Metlid.

Ingen personer ble imidlertid pågrepet, da politiet rykket ut natt til søndag.

Derimot har totalt seks personer blitt pågrepet etter hendelsene natt til mandag, hvorav den siste torsdag. To av dem er allerede løslatt.

- Vi anser nå saken slik at det ikke vil bli flere pågripelser i forbindelse med disse skytingene. Mannen som er siktet for drapet på Bjørndal vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag, mens vi fremdeles vurderer det samme for han som ble pågrepet torsdag, opplyser Metlid.

Omfattende etterforskning

Politiet har tidligere gått ut og sagt at en av de pågrepne etter skytinga natt til mandag har hatt tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet i hovedstaden. Det er kjent at dette skal være det som er kjent som B-gjengen.

Mannen har tidligere denne uka sittet som fornærmet i retten i forbindelse med et drap på Ensjø tilbake i 2012. Ifølge politiet har ikke det mer enn fem år gamle drapet noen sammenheng med de siste skyteepisodene.

Hvorvidt noen av de involverte i de to siste skytingene har tilknytning til samme gjengmiljøet, vil ikke Metlid opplyse om.

- Vi kaller ikke dette noe gjengoppgjør eller oppgjør mellom organiserte kriminelle, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!