Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet i Oslo etterlyser mann internasjonalt for drapsforsøk

- Vi har hatt aksjoner på store deler av Østlandet og lett på flere adresser for å finne ham.

ETTERLYST: Mannen på bildet til høyre etterlyses nå av politiet for drapsforsøk. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet og politiet
ETTERLYST: Mannen på bildet til høyre etterlyses nå av politiet for drapsforsøk. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet og politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo har gått ut og etterlyst Asad Abdulle Aidaruus, født i 1997, i forbindelse med skyteepisoden på Holmlia i Oslo tidligere denne uka.

Han er siktet for drapsforsøk.

Det var tirsdag at en 18 år gammel mann ble skutt i beinet rett utenfor Holmlia senter, et steinkast fra kirka. Meldinga om hendelsen kom rett etter klokka 16.

Aksjonerte mot flere adresser

Politioverbetjent Anne Solem opplyser til Dagbladet at de flere ganger har forsøkt å pågripe den siktede mannen.

- Vi forsøkte å pågripe ham tidlig etter skytinga. Vi har hatt aksjoner på store deler av Østlandet og lett på flere adresser for å finne ham. Han vet godt at politiet leter etter ham og har ikke meldt seg, sier Solem til Dagbladet.

Hun sier aksjonene fortsetter, selv om det nå er ute etterlysning.

- Vi har grunn til å tro at han er i Oslo-området, sier hun.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra publikum dersom de ser mannen eller vet hvor han er. Ifølge Solem er siktelsen utskrevet på konkret informasjon. Det dreier seg ikke om den fornærmede 18-åringen, som ennå ikke er avhørt.

Politiet har imidlertid avhørt en rekke andre personer.

- Det er for tidlig å si noe om det konkrete som skjedde eller bakgrunnen og foranledningen for hendelsen. Derfor ønsker vi forklaring fra den siktede om hva som skjedde på Holmlia, sier Solem.

Politiet anser ikke fornærmede som et tilfeldig offer.

- Vi anser ikke fornærmede som et tilfeldig offer. Personen som har utført handlingen har våpen og skudd er avfyrt mot et menneske like ved Holmlia senter rundt klokka 16.00 på ettermiddagen, oppsummerer Solem.

Advokat Trygve Staff er forsvarer for den etterlyste. Han ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Opplysninger om den etterlyste bes gitt til: Kriminalvakta i Oslo politidistrikt, telefon 22 66 99 66, eller til sentralbordet på telefon 22 66 90 50.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media